Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta zupa rozgrzewa jak piec hutniczy i o to chodzi, podobny przepis podawałem niedawno, warto spróbować oba :)
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5586
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1070
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5586
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1070
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12142
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5153
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1503
Składniki
W małym naczyniu dobrze rozmieszać pastę chili, płatki chili oraz sos sojowy. Składniki muszą się połączyć. Dodać wieprzowinę i dokładnie wymieszać.
W dużym garnku rozgrzać oliwę, dodać mięso i smażyć przez 2 minuty. Następnie dodać czosnek, cebulę i cukinię i smażyć kolejną 1 minutę.
Do garnka dodać wodę oraz sos rybny (lub bulion rybny) oraz grzyby shitake, i gotować aż cukinia będzie miękka.
Zdjąć z ognia, podawać z dymką