Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzucha to zupa z mojego dzieciństwa. To jedna z tradycyjnych zup z woj. kujawsko - pomorskiego.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 603
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 403
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 170
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 603
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 403
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 170
Składniki
Zagotować mięso i odszumować. Marchew i pietruszkę potrzeć na tarce o grubych oczkach, wsypać do rondla, dodać soli do smaku i chwilę gotować na średnim ogniu. Dodać poszatkowaną kapustę. Gdy kapusta będzie miękka wpłukać drobno pokrojone ziemniaki. Zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki. Roztopić masło na patelni i przesmażyć z mąką.Rozprowadzić wywarem z rondla na jednolitą masę i wlać do rondla. Przemieszać doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę pietruszki.