Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzucha to zupa z mojego dzieciństwa. To jedna z tradycyjnych zup z woj. kujawsko - pomorskiego.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5693
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5693
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8902
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7978
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5476
Składniki
Zagotować mięso i odszumować. Marchew i pietruszkę potrzeć na tarce o grubych oczkach, wsypać do rondla, dodać soli do smaku i chwilę gotować na średnim ogniu. Dodać poszatkowaną kapustę. Gdy kapusta będzie miękka wpłukać drobno pokrojone ziemniaki. Zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki. Roztopić masło na patelni i przesmażyć z mąką.Rozprowadzić wywarem z rondla na jednolitą masę i wlać do rondla. Przemieszać doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę pietruszki.