Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Parzucha to zupa z mojego dzieciństwa. To jedna z tradycyjnych zup z woj. kujawsko - pomorskiego.
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52057
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
W dawnych czasach kiedy nie było jeszcze supermarketów, a warzywa nie były og...
Odsłon: 52057
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 136
Składniki
Zagotować mięso i odszumować. Marchew i pietruszkę potrzeć na tarce o grubych oczkach, wsypać do rondla, dodać soli do smaku i chwilę gotować na średnim ogniu. Dodać poszatkowaną kapustę. Gdy kapusta będzie miękka wpłukać drobno pokrojone ziemniaki. Zrobić zasmażkę z 1 łyżki masła i 1 łyżki mąki. Roztopić masło na patelni i przesmażyć z mąką.Rozprowadzić wywarem z rondla na jednolitą masę i wlać do rondla. Przemieszać doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać pokrojoną natkę pietruszki.