Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15699
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4729
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 397
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę ,wytopiłem. Odstawiłem. Kapustę pokroiłem w kostkę ,zalałem 150 ml wody ,posoliłem i lekko oprószyłem cukrem. Dodałem połowę boczku ,majeranek ,gotowałem bez przykrycia 20 min. Następnie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałem kilka minut. Na pozostałym boczku zeszkliłem posiekaną cebulę ,ciągle mieszając dodałem mąkę. ,lekko zrumieniłem ,wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody i zagotowałem. Zasmażkę wlałem do całości. Zagotowałem.
Podałem z grillowanymi kiełbaskami