Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10637
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4786
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 878
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9057
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1337
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę ,wytopiłem. Odstawiłem. Kapustę pokroiłem w kostkę ,zalałem 150 ml wody ,posoliłem i lekko oprószyłem cukrem. Dodałem połowę boczku ,majeranek ,gotowałem bez przykrycia 20 min. Następnie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałem kilka minut. Na pozostałym boczku zeszkliłem posiekaną cebulę ,ciągle mieszając dodałem mąkę. ,lekko zrumieniłem ,wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody i zagotowałem. Zasmażkę wlałem do całości. Zagotowałem.
Podałem z grillowanymi kiełbaskami