Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1145
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 647
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 222
Składniki
Boczek pokroiłem w kostkę ,wytopiłem. Odstawiłem. Kapustę pokroiłem w kostkę ,zalałem 150 ml wody ,posoliłem i lekko oprószyłem cukrem. Dodałem połowę boczku ,majeranek ,gotowałem bez przykrycia 20 min. Następnie dodałem pokrojone w kostkę ziemniaki. Gotowałem kilka minut. Na pozostałym boczku zeszkliłem posiekaną cebulę ,ciągle mieszając dodałem mąkę. ,lekko zrumieniłem ,wymieszałem z 4 łyżkami zimnej wody i zagotowałem. Zasmażkę wlałem do całości. Zagotowałem.
Podałem z grillowanymi kiełbaskami