Do góry

Zupy Przepis na:

Parzybroda na pieczonym kurczaku

Parzybroda na pieczonym kurczaku

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48116

Dodano:

Odsłon: 852

Jeśli zostaną wam resztki pieczonego kurczaka, polecamy wykorzystać go w ten sposób.

Składniki

  • 300-350 g mięsa z pieczonego kurczaka
  • 1 łyżka smalcu z gęsi
  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • 1 kawałek selera korzeniowego
  • 1 cebula
  • 4-5 ziemniaków średniej wielkości
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 2 liście laurowe
  • 1,5 l wrzątku
  • kapusta pekińska (około 1 kg)
  • 1 mała puszka groszku konserwowego
  • koperek
  • kminek mielony
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki.
    Na rozgrzanym tłuszczu smażymy (około 10-12 min, ciągle mieszając) starte na dużych oczkach jarzyny, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, oprószamy solą i pieprzem.
    Następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l), gotujemy na małym ogniu 10 min.
    Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem (z zalewą) dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości kapusty.
    Do smaku doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem.
    Podajemy z posiekanym koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Kate85 10 grudnia 2017 No nie wytrzymam! Szukam i szukam w internecie przepisu na parzybrodę...wchodzę na Smakera i co widzę? GREGORHSPEED właśnie ją serwuje :D
Porywam przepis! :)
Pozdrawiam pięknie z białego i słonecznego dzisiaj podkarpacia :)
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń