Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli zostaną wam resztki pieczonego kurczaka, polecamy wykorzystać go w ten sposób.
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2311
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2311
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18057
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2042
Składniki
Mięso oddzielamy od kości, kroimy na mniejsze kawałki. Na rozgrzanym tłuszczu smażymy (około 10-12 min, ciągle mieszając) starte na dużych oczkach jarzyny, pokrojone w dużą kostkę ziemniaki, posiekaną cebulę, kurczaka, ziele angielskie, liście laurowe, oprószamy solą i pieprzem. Następnie zalewamy wrzątkiem (1,5 l), gotujemy na małym ogniu 10 min. Kapustę szatkujemy i razem z groszkiem (z zalewą) dodajemy do zupy, gotujemy do miękkości kapusty. Do smaku doprawiamy kminkiem, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.