Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i kwitnącym już ogrodzie , udzielałem się w kuchni a kuchnia to była całkowicie wegetariańska i całkowicie bezglutenowa Danie to słynne "Perles du Japon" / "Perły japońskie" z warzywami , grzybami i perłami suszonej Tapioki .. Skład dania to młoda cebulka, por, grzyby suszone (leśne) , papryka słodka, seler naciowy, ziele pokrzywy młodej, marchewki, pietruszka , sos sojowy, 2 łyżki musztardy , przyprawa Mirin, łyżeczka pasty Miso Inspiracją aranżacja dania na talerzu jest słynna Lady Nō (skrót od Nōhime (濃姫) ) - najbardziej znana japońska kobieta szpieg i wojownik Ninja ( sekretny zabójca wyszkolony w różnych sztukach walki i wojennego oręża)
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 860
To okrągłe francuskie ciasto przypomina ciasto galette des rois, które przygo...
Odsłon: 549
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 860
Składniki
Warzywa korzeniowe , wraz z selerem naciowym i porem blanszujemy na łyżce oleju roślinnego. Gdy warzywa zaczną wydzielać przyjemny zapach (ok 5 min) zalewamy całość 3 litrami wody i wrzucamy perełki tapioki, paprykę krojoną i grzyby , gotujemy do 10 minut. Na koniec wrzucamy siekane ziele pokrzywy i doprawiamy musztardą , sosem sojowym i przyprawą mirin . zagotowujemy kolejne 5 minut . Podajemy posypane szczypiorkiem lub garnishem ze świeżych marchewek .