Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i kwitnącym już ogrodzie , udzielałem się w kuchni a kuchnia to była całkowicie wegetariańska i całkowicie bezglutenowa Danie to słynne "Perles du Japon" / "Perły japońskie" z warzywami , grzybami i perłami suszonej Tapioki .. Skład dania to młoda cebulka, por, grzyby suszone (leśne) , papryka słodka, seler naciowy, ziele pokrzywy młodej, marchewki, pietruszka , sos sojowy, 2 łyżki musztardy , przyprawa Mirin, łyżeczka pasty Miso Inspiracją aranżacja dania na talerzu jest słynna Lady Nō (skrót od Nōhime (濃姫) ) - najbardziej znana japońska kobieta szpieg i wojownik Ninja ( sekretny zabójca wyszkolony w różnych sztukach walki i wojennego oręża)
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2933
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6747
Składniki
Warzywa korzeniowe , wraz z selerem naciowym i porem blanszujemy na łyżce oleju roślinnego. Gdy warzywa zaczną wydzielać przyjemny zapach (ok 5 min) zalewamy całość 3 litrami wody i wrzucamy perełki tapioki, paprykę krojoną i grzyby , gotujemy do 10 minut. Na koniec wrzucamy siekane ziele pokrzywy i doprawiamy musztardą , sosem sojowym i przyprawą mirin . zagotowujemy kolejne 5 minut . Podajemy posypane szczypiorkiem lub garnishem ze świeżych marchewek .