Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W dniu dzisiejszym oprócz wyczerpującej acz przyjemnej pracy w wiosnennym i kwitnącym już ogrodzie , udzielałem się w kuchni a kuchnia to była całkowicie wegetariańska i całkowicie bezglutenowa Danie to słynne "Perles du Japon" / "Perły japońskie" z warzywami , grzybami i perłami suszonej Tapioki .. Skład dania to młoda cebulka, por, grzyby suszone (leśne) , papryka słodka, seler naciowy, ziele pokrzywy młodej, marchewki, pietruszka , sos sojowy, 2 łyżki musztardy , przyprawa Mirin, łyżeczka pasty Miso Inspiracją aranżacja dania na talerzu jest słynna Lady Nō (skrót od Nōhime (濃姫) ) - najbardziej znana japońska kobieta szpieg i wojownik Ninja ( sekretny zabójca wyszkolony w różnych sztukach walki i wojennego oręża)
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1041
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 988
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4172
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 16667
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1041
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4347
Pierniczki na miodzie gryczanym są pyszne, mięciutkie i bardzo aromatyczne. T...
Odsłon: 988
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 1198
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 4172
Składniki
Warzywa korzeniowe , wraz z selerem naciowym i porem blanszujemy na łyżce oleju roślinnego. Gdy warzywa zaczną wydzielać przyjemny zapach (ok 5 min) zalewamy całość 3 litrami wody i wrzucamy perełki tapioki, paprykę krojoną i grzyby , gotujemy do 10 minut. Na koniec wrzucamy siekane ziele pokrzywy i doprawiamy musztardą , sosem sojowym i przyprawą mirin . zagotowujemy kolejne 5 minut . Podajemy posypane szczypiorkiem lub garnishem ze świeżych marchewek .