Do góry

Zupy Przepis na:

Pieczarkowa.

Pieczarkowa.

Autor:

Przepisów i artykułów: 177 Ocena: 732

Dodano:

Odsłon: 204

Uwielbiam grzyby ale najbardziej to pieczarki, boczniaki i opieńki, dziś jedna z ulubionych zup czyli :

Składniki

  • 1 dowolny kawałek mięsa z kością,
  • 500 g pieczarek,
  • 1 średnia marchew,
  • 2 łyżki natki pietruszki,
  • 1 korzeń pietruszki,
  • 1 mały liść selera,
  • 0,5 dużej śmietany 18 %,
  • 6 średniej wielkości ziemniaków.
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i liście selera pokrojone, gotować do miękkości mięsa.

  2. Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.

  3. Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej oczyszczone pieczarki bez nóżek, doprawić według swego smaku i gotować na wolnym ogniu do miękkości pieczarek.

  4. Następnie dodać natkę pietruszki i nadal gotować,

  5. W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.

  6. Zalać zupę

  7. Zagotować.

  8. Uwielbiam zapach gotującej się zupy z pieczarek zapach roznosi się po całym domu. Dziś pieczarki nie zasmażałam na maśle zrobiłam inaczej i smak wyszedł przepyszny.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 21 września Pyszna zupka,ale ja grzybowe zawsze gotuję bez mięsnej czy kostnej wkładki.
Wtedy czyję smak grzybów nie stłumionych przez mięsne dodatki:)Ale każdy ma swoje receptury:)
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń