Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby ale najbardziej to pieczarki, boczniaki i opieńki, dziś jedna z ulubionych zup czyli :
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Przepis dnia
Pyszna surówka z białej kapusty, ogórków kiszonych i gruntowych, czerwonej ce...
Odsłon: 21605
Pomysł na letni obiad do przygotowania w kilka minut. Ziemniaczki, śmietanka...
Odsłon: 75
Idealnie puszysty, delikatny sernik. Prosty do przygotowania.
Odsłon: 101
Dzisiaj ciasto na mace kukurydzianej z truskawkami. Ciasto proste , szybkie w...
Odsłon: 190
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i liście selera pokrojone, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej oczyszczone pieczarki bez nóżek, doprawić według swego smaku i gotować na wolnym ogniu do miękkości pieczarek.
Następnie dodać natkę pietruszki i nadal gotować,
W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
Zalać zupę
Zagotować.
Uwielbiam zapach gotującej się zupy z pieczarek zapach roznosi się po całym domu. Dziś pieczarki nie zasmażałam na maśle zrobiłam inaczej i smak wyszedł przepyszny.