Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam grzyby ale najbardziej to pieczarki, boczniaki i opieńki, dziś jedna z ulubionych zup czyli :
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 508
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 99
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17881
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5852
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2951
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 508
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 99
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17881
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5852
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2951
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie i liście selera pokrojone, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę i gotować do ich miękkości.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać wcześniej oczyszczone pieczarki bez nóżek, doprawić według swego smaku i gotować na wolnym ogniu do miękkości pieczarek.
Następnie dodać natkę pietruszki i nadal gotować,
W międzyczasie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy.
Zalać zupę
Zagotować.
Uwielbiam zapach gotującej się zupy z pieczarek zapach roznosi się po całym domu. Dziś pieczarki nie zasmażałam na maśle zrobiłam inaczej i smak wyszedł przepyszny.