Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa przygotowana jak flaczki ale bez mięsa. Jarskie danie pyszne i sycące:) Rewelacyjnie smakuje z bagietką.
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 223
Proponujemy dzisiaj wiejskie pierogi naszej babci Zosi. Prosty farsz z mięsa...
Odsłon: 695
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 4181
dziś zapraszam Was na niezawodne i pyszne ciasto kokosowe Rafaello bez piecze...
Odsłon: 17425
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 3268
Sezon jabłkowy w pełni. Szkoda nie zrobić smacznego, domowego musu który jest...
Odsłon: 223
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Pietruszkę, seler i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i starte warzywa oraz pieczarki. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i podsmażamy ok. 8-10 min. często mieszając. Następnie wlewamy wodę /ilość zależy od tego jak gęstą potrawę chcemy uzyskać/ i dodajemy przyprawy. Zagotowujemy i gotujemy powoli ok. 20 min - do czasu aż warzywa i grzyby będą miękkie.