Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa pieczarkowa przygotowana jak flaczki ale bez mięsa. Jarskie danie pyszne i sycące:) Rewelacyjnie smakuje z bagietką.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258140
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7623
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 65
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 87
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258140
Składniki
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry. Pietruszkę, seler i marchew obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach.Cebulę kroimy w drobną kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej. Wrzucamy cebulę i starte warzywa oraz pieczarki. Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i podsmażamy ok. 8-10 min. często mieszając. Następnie wlewamy wodę /ilość zależy od tego jak gęstą potrawę chcemy uzyskać/ i dodajemy przyprawy. Zagotowujemy i gotujemy powoli ok. 20 min - do czasu aż warzywa i grzyby będą miękkie.