Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś podam wam przepis na pyszną zupkę pieczarkową, tak u mnie gotował mój dziadek i mama. Dlatego bardzo lubię zupy z dodatkiem makaronów, kasz czy ryżu. Gotuje bardzo często zupy i za każdym razem wychodzi inna a smak mnie zadziwia.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4718
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22614
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14934
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4718
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44726
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 642
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 677
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody dodać mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach i marchwi. W międzyczasie przygotować pieczarki oczyścić je.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz suszoną włoszczyznę.
Przygotować makaron ja miałam swój wysuszony zamknięty w pojemniku, dodać go razem z ziemniakami.
Po chwili dodać część pęczka natki pietruszki oraz liście magii- lubczyk, ziela angielskie i liść laurowy, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i makaronu.
Na patelnię dodać masło oraz przygotowane wcześniej pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody co chwilę mieszając dodając szczyptę pieprzu czarnego. Podsmażone pieczarki dodać gotującej się zupy i gotować do miękkości grzybów.
W czasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu rozrobić śmietanę z wywarem od zupy i szczyptą cukru (wtedy śmietana nie kwaśnieje). Zalać zupę śmietaną i zagotować. Pod koniec gotowania dodać resztę pęczka natki pietruszki jeśli ktoś nie lubi można pominąć nać pietruszki.
Zupa z dodatkiem ziemniaków i makaronu wyszła przepyszna polecam serdecznie.