Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie dziś podam wam przepis na pyszną zupkę pieczarkową, tak u mnie gotował mój dziadek i mama. Dlatego bardzo lubię zupy z dodatkiem makaronów, kasz czy ryżu. Gotuje bardzo często zupy i za każdym razem wychodzi inna a smak mnie zadziwia.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8327
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 642
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8327
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1211
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10062
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4599
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 642
Składniki
Do garnka wlać 2 - 2,5 litra wody dodać mięso z kością oraz marchew pokrojoną dowolnie. Gotować do miękkości mięsa na kościach i marchwi. W międzyczasie przygotować pieczarki oczyścić je.
Gdy mięso jest już miękkie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz suszoną włoszczyznę.
Przygotować makaron ja miałam swój wysuszony zamknięty w pojemniku, dodać go razem z ziemniakami.
Po chwili dodać część pęczka natki pietruszki oraz liście magii- lubczyk, ziela angielskie i liść laurowy, doprawić do smaku ulubioną przyprawą z solą. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków i makaronu.
Na patelnię dodać masło oraz przygotowane wcześniej pieczarki, podsmażyć je do czasu wyparowania wody co chwilę mieszając dodając szczyptę pieprzu czarnego. Podsmażone pieczarki dodać gotującej się zupy i gotować do miękkości grzybów.
W czasie gdy zupa gotuje się na wolnym ogniu rozrobić śmietanę z wywarem od zupy i szczyptą cukru (wtedy śmietana nie kwaśnieje). Zalać zupę śmietaną i zagotować. Pod koniec gotowania dodać resztę pęczka natki pietruszki jeśli ktoś nie lubi można pominąć nać pietruszki.
Zupa z dodatkiem ziemniaków i makaronu wyszła przepyszna polecam serdecznie.