Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Gęsta, pożywna zupa. Po zjedzeniu jednej porcji, to nawet nie bardzo ma się ochotę na drugie danie.
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4223
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6336
Przepis na te kulki sernikowe to świetne rozwiązanie, kiedy zostaje Ci kawałe...
Odsłon: 4223
Ciasto śnieżny puch to pyszne, lekkie ciasto bez pieczenia, które z pewnością...
Odsłon: 6336
Składniki
Cebulę i chili drobno pokroić. Czosnek przepuścić przez praskę. Imbir zetrzeć na tarce. Wymienione warzywa poddusić w garnku na oleju. Dodać pokrojoną marchewkę i soczewicę. Smażyć jeszcze 1-2 minuty. Wlać 1,5-2 l wody. Dodać pokrojone pozostałe warzywa i kulki szpinaku. Dorzucić przyprawy. Gotować 20-25 minut licząc od chwili, gdy zupa zacznie wrzeć. Po ugotowaniu zmiksować blenderem. Można odłożyć część ugotowanych warzyw do dekoracji.