Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę jesteśmy w stanie przygotować w mniej niż godzinkę. Ma bardzo wyrazisty smak, mimo tego że składa się dosłownie z kilku składników. Propozycja dla fanów ostrzejszej kuchni. :)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13343
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5102
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 11108
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6364
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5415
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13343
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 5102
Składniki
Zacznijmy od nastawienia bulionu na gaz.
Umytego pora pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać masło. Przeszklić pora przez kilka minut. Oprószyć mąką. Wrzucić do gorącego bulionu. Gotować ok 5 minut.
Pietruszki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Dodać do garnka. Do garnka dodać również puszkę kukurydzy wraz z zalewą. Gotować przez ok 10 minut raz na jakiś czas mieszając.
W tym czasie umyć papryczki, oczyścić z pestek i drobno pokroić.
Pomidory umyć, sparzyć i pokroić na ósemki. Do zupy dodać papryczki oraz pomidory.
Zupę przyprawić pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Można dodać śmietanę, która złagodzi trochę ostrość. Smacznego! :)