Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tę zupę jesteśmy w stanie przygotować w mniej niż godzinkę. Ma bardzo wyrazisty smak, mimo tego że składa się dosłownie z kilku składników. Propozycja dla fanów ostrzejszej kuchni. :)
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1205
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 150
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 468
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Zacznijmy od nastawienia bulionu na gaz.
Umytego pora pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać masło. Przeszklić pora przez kilka minut. Oprószyć mąką. Wrzucić do gorącego bulionu. Gotować ok 5 minut.
Pietruszki umyć, obrać, pokroić w plasterki. Dodać do garnka. Do garnka dodać również puszkę kukurydzy wraz z zalewą. Gotować przez ok 10 minut raz na jakiś czas mieszając.
W tym czasie umyć papryczki, oczyścić z pestek i drobno pokroić.
Pomidory umyć, sparzyć i pokroić na ósemki. Do zupy dodać papryczki oraz pomidory.
Zupę przyprawić pieprzem, cukrem oraz posiekaną bazylią. Można dodać śmietanę, która złagodzi trochę ostrość. Smacznego! :)