Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pikantnej zupy, można pominąć papryczki chili lub chili w proszku.
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2694
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 26
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 108
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 808
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2694
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
Odsłon: 26
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 108
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 175
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 808
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy ze skórki i kroimy drobno. Z papryki i papryczek usuwamy gniazda, myjemy i kroimy: chili bardzo drobno, a strąki w kawałki około 2 cm. Cebulę smażymy na oleju, a następnie dodajemy czosnek i chili. Smażymy 1-2 minuty, po czym dodajemy kminek, chili w proszku, a następnie pomidory z puszki.
1/4 papryki wrzucamy do garnka i zalewamy wodą (500ml). 3/4 wrzucamy na patelnię i smażymy razem z pomidorami z puszki oraz przyprawami. Doprowadzamy do wrzenia, a następnie gotujemy 15 minut.
Warzywa z patelni miksujemy na jednolitą konsystencję i wlewamy do garnka. Ja musiałam podzielić na 2 razy. Dalej gotujemy.
Fasolę z puszki odcedzamy i przepłukujemy, następnie dodajemy do garnka. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy śmietanę.
Podajemy z grzankami, Doritos lub chlebem czosnkowym.