Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 253
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2776
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 409
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 119
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3571
Propozycja na pikantne krewetki, które można podać z salsą, ulubionymi sałatk...
Odsłon: 253
Sztuka mięsa pieczonego na rodzinny obiad czy to na niedzielę czy święta. Nie...
Odsłon: 2776
Propozycja na dodatek obiadowy. Trochę nie-tradycyjna. Warto spróbować. Bardz...
Odsłon: 409
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 119
Rodzaj lekko chrupiącego pieczywa. Idealna na śniadanie, kolację i przegryzk...
Odsłon: 3571
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, wrzucamy na patelnię z łyżką oliwy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do zarumienienia. Marchewki obieramy i kroimy je na cienkie plasterki. Dorzucamy do cebuli. Paprykę kroimy w niewielkie paski i również dodajemy na patelnię. Warzywa podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu, aż marchewka i papryka zmiękną. Wówczas doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią.
W międzyczasie zagotowujemy bulion, dodajemy do niego odsączoną soczewicę i warzywa z patelni. Wszystko mieszamy i chwilę gotujemy.