Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11858
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11321
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1210
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11858
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1776
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, wrzucamy na patelnię z łyżką oliwy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do zarumienienia. Marchewki obieramy i kroimy je na cienkie plasterki. Dorzucamy do cebuli. Paprykę kroimy w niewielkie paski i również dodajemy na patelnię. Warzywa podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu, aż marchewka i papryka zmiękną. Wówczas doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią.
W międzyczasie zagotowujemy bulion, dodajemy do niego odsączoną soczewicę i warzywa z patelni. Wszystko mieszamy i chwilę gotujemy.