Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To pikantna, rozgrzewająca zupa. Jest idealna kiedy na dworze robi się chłodno, bo wtedy warto pomyśleć o przygotowaniu rozgrzewającej zupy. Poza tym zupa zawiera soczewicę, którą warto włączyć do swojej diety.
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 99
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Idealny placek na każdą porę roku - do jego przygotowania można wykorzystać d...
Odsłon: 99
Ciasteczka pistacjawe z pistacjami i gorzką czekoladą. Dodałam także herbatę...
Odsłon: 91
Składniki
Cebulę kroimy w pióra, wrzucamy na patelnię z łyżką oliwy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Smażymy do zarumienienia. Marchewki obieramy i kroimy je na cienkie plasterki. Dorzucamy do cebuli. Paprykę kroimy w niewielkie paski i również dodajemy na patelnię. Warzywa podlewamy odrobiną wody i dusimy do momentu, aż marchewka i papryka zmiękną. Wówczas doprawiamy do smaku solą, pieprzem, ostrą papryką i bazylią.
W międzyczasie zagotowujemy bulion, dodajemy do niego odsączoną soczewicę i warzywa z patelni. Wszystko mieszamy i chwilę gotujemy.