Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa krem. Jest smaczna, lekka i zdrowa, w mojej kuchni zagości na dłużej.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10684
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 911
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9119
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Dynię kroimy na mniejsze części i obieramy. Wybieramy do suszenia nasiona, miąższ kroimy w kostkę.
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, gdy już zmięknie dorzucamy dynię, marchewkę,ziemniaki, papryczkę. Całość podsmażamy około 10 minut, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy ok. 40 minut aż warzywa będą miękkie.
Wszystkie składniki miksujemy, od koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy. Dla złagodzenia smaku możemy podać z kleksem śmietany. Idealnym dodatkiem są grzanki z chlebka razowego.