Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pikantna zupa krem. Jest smaczna, lekka i zdrowa, w mojej kuchni zagości na dłużej.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22769
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 292
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 799
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22769
Składniki
Dynię kroimy na mniejsze części i obieramy. Wybieramy do suszenia nasiona, miąższ kroimy w kostkę.
Na oleju podsmażamy pokrojoną cebulę, gdy już zmięknie dorzucamy dynię, marchewkę,ziemniaki, papryczkę. Całość podsmażamy około 10 minut, dodajemy wodę, przykrywamy i dusimy ok. 40 minut aż warzywa będą miękkie.
Wszystkie składniki miksujemy, od koniec dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawiamy. Dla złagodzenia smaku możemy podać z kleksem śmietany. Idealnym dodatkiem są grzanki z chlebka razowego.