Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, jesienna zupa pełna smaku i aromatu. Idealnie sprawdzi się na chłodne dni. Zasyci i rozgrzeje :)
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1541
Czy nietolerancja pszennej mąki musi oznaczać rezygnację, że wszystkich uwiel...
Odsłon: 12288
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1541
Składniki
Masło rozpuścić w rondlu. Dodać posiekaną w piórka cebulę, szczyptę cukru i soli. Zrumienić. Dodać posiekany czosnek. Podsmażyć krótko i zalać wodą. Kalafiora oczyścić i podzielić na różyczki. Dodać do garnka. Przyprawić solą lub jarzynką, pieprzem, gałką muszkatołową, tymiankiem i curry. Dotować na małym ogniu do miękkości. Zupę zmiksować na gładkie pure. Ponownie zagotować i doprawić do smaku. Na suchej patelni podprażyć płatki migdałowe. Zupę podawać posypaną płatkami i posiekanym koperkiem.