Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super kaloryczna i smaczna zupa na obiad dla ciężko pracujących .
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 436
Żeberka po amerykańsku to kulinarny klasyk, który zachwyca swoją soczystością...
Odsłon: 1006
Szybkie i sycące danie na obiad lub ciepłą kolację.
Odsłon: 102
Składniki
Wykonanie: Grzyby namoczyć i ugotować do miękkości w niedużej ilości wody z dodatkiem soli. Mięso opłukać, pokroić w kostkę i razem z posiekaną cebulą dusić w garnku w odrobinie tłuszczu pod przykryciem, co jakiś czas mieszając i podlewając wodą. Następnie wrzucić grzyby, odsączone i pokrojone pieczarki, przyprawić do smaku i gotować na wolnym ogniu do miękkości. Z mąki, tłuszczu i odrobiny zupy przygotować zasmażkę, zaciągnąć potrawę i podawać z pieczywem lub ziemniakami.