Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na Polski a'la Ramen, zupa która ma w sobie drugie danie :)
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14960
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22630
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14960
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4733
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 44787
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 652
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 697
Składniki
Do przygotowania mojej wersji a’la Ramenu będziecie potrzebować bulion drobiowy, może to być niedzielny rosół. Do 500ml bulionu dodajcie 2 łyżki sosu sojowego, sok z połowy limonki i kilka kropel ostrego sosu, w moim przypadku użyłem sosu pir piri. Bulion pogotujcie chwilę wraz z dodanymi składnikami, aby smaki się przegryzły. Makaron Ramon ugotujcie zgodnie z instrukcja na opakowaniu, dostaniecie go w każdy większym supermarkecie. Kolejnym składnikiem będzie kotlet schabowy, posólcie i popieprzcie mięso. Następnie natrzyjcie kotleta przeciśniętym przez praskę czosnkiem i opanierujcie w bułce tartej, jajku i kolejny raz w bułce tartej. Smażycie na złocisty kolor. Gdy na patelni smaży się kotlet schabowy, możecie zacząć gotować pozostałe składniki. Gotujecie jajko oraz 2 pierogi. Przed samym podaniem poszatkujcie kapustę kiszoną oraz pokrójcie zieloną cebulkę. W talerzu ląduje makron, zalewacie go wywarem, a na wierzch układacie wcześniej przygotowane składniki pierogi, kapustę kiszoną, jajko przecięte na pół, zieloną cebulkę i kotlet schabowy pocięty w paski. Smacznego!