Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wrzesień zaczyna sezon na zupę dyniową. I robię ją każdego roku. I każdego roku jest ona inna. W tym roku jest z pieczonej ( z własnej działki) dyni piżmowej , papryki i czosnku, z dodatkiem soku z pomarańczy. Mąż jak zawsze zachwyca się i mlaszcze.
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 299
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 163
Polecam.
Odsłon: 269
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 84
Składniki
Dynie przekroić , usunąć pestki, podobnie paprykę. Czosnek przeciąć na pół. Warzywa wyłożyć na blachę posmarowaną olejem.
Wstawić do piekarnika i piec w temp. 150 stopni aż dynia będzie miękka . Około 1 godziny.
Zdjąć skórkę z papryki
Wycisnąć czosnek z łusek.
Wydrążyć delikatnie dynię
Z pomarańczy wycisnąć sok.
Wszystkie warzywa i sok przełożyć do garnka i zalać rosołem. Zmiksować.
Upiec grzanki
I podawać zupę posypaną pestkami. Smacznego!!!