Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ukochana zupa z dzieciństwa. Pyszna z makaronem bądź ryżem ,osobiście wolę makaron. Smakuje jeszcze lepiej na warzywach z własnego ogródka.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 854
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2183
Królowa grilla :)
Odsłon: 1497
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 104
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 854
Łatwe ciasto bez pieczenia. Czekolada i wiśnie to dobry duet.
Odsłon: 2183
Królowa grilla :)
Odsłon: 1497
Składniki
Mięso myjemy, wrzucamy do garnka dużego ok 5l, zalewamy do połowy wodą, gotujemy. W między czasie obieramy pomidory ze skóry, blędujemy. Z gotującego mięsa ściągamy burzyny ,dodajemy ok 5 liści i 5 ziela angielskiego, włoszczyznę, połowę natki i jeśli jest to świeży lubczyk. Bulion gotujemy ok godziny ,dodajemy pomidory i gotujemy kolejna ~ godzinę. W miedzy czasie robimy zaczyn do zagęszczenia zupy. W 200ml wody dodajemy łyżkę mąki blędujemy, dodajemy śmietanę i ponownie blędujemy. Z zupy wyciągamy wodorosty oraz mięso. Zagęszczamy śmietaną, chwilę gotujemy i gotowe. Spokój z obiadem na dwa dni.
Smacznego!