Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak zrobić esencjonalną, kwaśną a jednocześnie jedwabistą i mocno pomidorową zupę? Skorzystaj z przepisu na pomidorową Magdy Gessler. Jej sekret tkwi w bardzo aromatycznym bulionie, a także w pomidorach przesmażonych na maśle. Fot. 123RF/Picsel/ Mateusz Jagielski/DDTVN/East News
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 344
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 144
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 146
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 82
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 344
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 144
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 146
Składniki
Żeberka cielęce umyj i przełóż do dużego garnka. Zalej je wodą i powoli gotuj przez godzinę. Co jakiś czas zbieraj utworzone szumowiny.
Wszystkie warzywa z wyjątkiem pomidorów umyj i obierz, pokrój na drobniejsze kawałki. Dodaj do wywaru razem z zielem angielskim i liśćmi laurowymi. Nie zapomnij także o natce pietruszki i koperku. Gotuj przez kolejne 60 minut.
Po tym czasie wywar odcedź na sitku i zbierz nadmiar wytworzonego tłuszczu. Przelej bulion do czystego garnka. Do zupy wlej kwas z kapusty.
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój je na drobniejsze cząstki.
Na patelni rozgrzej masło. Przesmaż pomidory, aż zaczną się rozpadać, po czym przenieś całą zawartość patelni do garnka z zupą.
Śmietanę zahartuj kilkoma łyżkami gorącej zupy. Przelej ją później do gotowego wywaru i wymieszaj. Możesz też użyć bitej śmietany jak w oryginalnym przepisie Magdy Gessler.
Pomidorowa Magdy Gessler najlepiej smakuje z dodatkiem kleksa ze śmietany i posypana dużą ilością kopru.