Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bulion gotowany na sarninie jest niezwykle esencjonalny i pełen smaku. Czuć w nim słodycz oraz nuty ziołowe i orzechowe. Smak bulionu z sarniny idealnie komponuje się z kwaskowym smakiem domowego przecieru pomidorowego. Idealnie aksamitną konsystencję uzyskamy dodając wiejskiej, kwaśnej śmietany. Tak odmieniona pomidorowa nabiera wyrazu i elegancji, więc śmiało można ją podać podczas rodzinnych uroczystości.
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 109
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1884
Pierogi ruskie zrobione są z nadzieniem ziemniaczano - serowym doprawionym so...
Odsłon: 109
Dziś przychodzę do Was z obiecanym przepisem na pyszny sernik z brzoskwiniami...
Odsłon: 212
Kaszkowiec przeniesie cię w świat smaków dzieciństwa za sprawą kaszy manny i...
Odsłon: 1884
Składniki
Rosół doprowadzamy do zagotowania dodajemy roztarte ziele angielskie, liście laurowe oraz passatę pomidorową. Gotujemy kilka minut. Dodajemy śmietanę. Śmietana wiejska jest tłusta, więc nie waży się w zupie, sprawia, że zupa jest kremowa i aksamitna. Zupę doprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz sosem worcestershire. Podajemy posypaną posiekaną natką pietruszki. Tak przygotowaną zupę można podać tradycyjnie z domowym makaronem, ryżem lub grzankami. Jednak podana w filiżance wygląda elegancko i zaskakuje smakiem i aromatem. Szczególnie, gdy ktoś próbuje jej pierwszy raz dziwi, się że zwykła, ale przecież tak lubiana pomidorowa może jeszcze lepiej smakować. Porada: W sezonie letnim, gdy pomidory są najsmaczniejsze dobrze tę zupę zrobić na świeżych pomidorach. Ja najbardziej lubię wersję z pieczonych pomidorów, w tym celu układam pomidory w dużym naczyniu żaroodpornym, dodaję kilka ząbków czosnku, lekko skrapiam olejem rzepakowym. Piekę, aż będą miękkie. Przecieram, aby uzyskać gładką passatę i dodaję do bulionu.