Do góry

Zupy Przepis na:

Pomidorowa z bazylią

Pomidorowa z bazylią

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2248

Dodano:

Odsłon: 13971

Lekka zupa z bazyliową nutką

Składniki

  • pomidory(obrane ze skórki i bez pestek), 2 szklanki
  • sok pomidorowy, 2 szklanki
  • Swieża bazylia, 1/4 szklanki
  • chude mleko, 1/2 szklanki
  • kremowy serek (np Philadelphia), 1/4 szklanki
  • kostka rosołowa, 2 sztuki
  • sól
  • pieprz, szczypta
  • cukier, 1 łyżeczka
  • parmezan, 1 łyżeczka na każdy talerz
3-4 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
Pomidorowa z bazylią

Przygotowanie

  1. Pomidory, sok i kostkę rosołową zagotować w garnku. Gotować na wolnym ogniu około 30 minut (nie przykrywając garnka)

  2. Przelać pomidory do miksera i zmiksować razem z bazylia, mlekiem, serkiem, cukrem i pieprzem (dosolić do smaku) Następnie przelać zupę ponownie do garnka i gotować okolo10 minut (aż zupa zgęstnieje) Gotową zupę posypać parmezanem i udekorować bazylią. Podawać z ciabatta lub bagietka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma 05 lutego 2010 Też lubie taką pomidorową. Pozdrawiam.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 05 lutego 2010 Pysznie wygląda ,bazylia i pomidory cos wspaniałego.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń