Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa zawsze jest pyszna.
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 110
Prościutki, szybki malinowy sernik na zimno przygotowałam z myślą o majówce i...
Odsłon: 52
Bardzo proste w przygotowaniu śledzie, przy czym są pyszne. Po tygodniu w lod...
Odsłon: 55
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 2906
Zestaw na chłodne dni - książka, kocyk i herbatka. To jest przepis na herbat...
Odsłon: 114
Składniki
Mięso z indyka umyć, wstawić do garnka. Nalać wody ok. 2 l. Jak mięso zacznie się gotować, to dodać obraną włoszczyznę, ziarna pieprzu, sól. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Płatki jęczmienne zalać wrzątkiem i pozostawić na 20 min. Jak woda cała się wchłonie, to dodać jajko, bazylię i szczyptę soli. Dobrze wymieszać. Wywar przecedzić i dodać słoik pomidorów z zalewą. Gotować. Dodać cukier, pieprz i sól do smaku. Małą łyżeczką nabierać porcje płatków i prowadzić po ścianie naczynia, a następnie zsuwać do zupy. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę. Smacznego.