Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomidorowa zawsze jest pyszna.
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 561
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 393
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 561
Zapiekanka obłędna w smaku!
Odsłon: 393
Składniki
Mięso z indyka umyć, wstawić do garnka. Nalać wody ok. 2 l. Jak mięso zacznie się gotować, to dodać obraną włoszczyznę, ziarna pieprzu, sól. Gotować na wolnym ogniu ok. 1 godz. Płatki jęczmienne zalać wrzątkiem i pozostawić na 20 min. Jak woda cała się wchłonie, to dodać jajko, bazylię i szczyptę soli. Dobrze wymieszać. Wywar przecedzić i dodać słoik pomidorów z zalewą. Gotować. Dodać cukier, pieprz i sól do smaku. Małą łyżeczką nabierać porcje płatków i prowadzić po ścianie naczynia, a następnie zsuwać do zupy. Gotować na wolnym ogniu. Na koniec dodać zahartowaną śmietanę. Smacznego.