Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna pomidorowa w innej odsłonie :))
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 972
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4591
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 972
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4591
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1238
Składniki
Kajzerkę namoczyć w wodzie. Mięso umyć i zmielić. Do miski dać mięso, wyciśniętą bułkę i pozostałe składniki wyrobić mięso na jednolitą masę, doprawić do smaku. Rozgrzać tłuszcz, z mięsa formować małe kuleczki i je obsmażać ze wszystkich stron.
Obrać jarzynę i włożyć do garnka, zalać wodą ok 1.5-2 l. i gotować. Następnie dodać koncentrat pomidorowy, czosnek, gotować ok 5 minut, łyżką cedzakową wyciągnąć z garnka jarzynę. Do zupy przełożyć obsmażone pulpety, gotować ok 20 minut, doprawić do smaku, dodać lubczyk i można podawać. Smacznego