Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pomidorowej nikogo zbytnio namawiać nie trzeba. Jadana nie tylko w poniedziałki, podbiła serca naszych krajan. Tym razem zrobiliśmy w wersji „włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem naciowym i sosem pomidorowym z dodatkiem bazylii. Oczywiście jako zamiennika użyć można passatę pomidorową i świeżą bazylię.
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 276
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29115
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 177
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 276
Prażucha to pyszne, tradycyjne danie kuchni polskiej, sprawdzi się jako dodat...
Odsłon: 29115
Przepis na leniwe pierogi dyniowe czyli kluski z twarogu, dyni hokkaido, mąki...
Odsłon: 177
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 80
Składniki
Łodygi selera naciowego kroimy na 5-10 mm kawałki. Marchew kroimy na talarki. Seler i marchew lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sos, zioła i gotujemy około 30 min. Po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.