Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do pomidorowej nikogo zbytnio namawiać nie trzeba. Jadana nie tylko w poniedziałki, podbiła serca naszych krajan. Tym razem zrobiliśmy w wersji „włoskiej”, z ziłami toskańskimi, selerem naciowym i sosem pomidorowym z dodatkiem bazylii. Oczywiście jako zamiennika użyć można passatę pomidorową i świeżą bazylię.
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 487
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 683
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 518
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 170
Pyszna, sycąca lasagne, w której znajdziemy mielone mięso wieprzowo-wołowe, s...
Odsłon: 487
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 683
Rolada składająca się z biszkoptu, bitej śmietany oraz brzoskwiń. Idealna dla...
Odsłon: 518
Przepis na pyszne, pożywne i proste w przygotowaniu placki z cukinii i marche...
Odsłon: 170
Składniki
Łodygi selera naciowego kroimy na 5-10 mm kawałki. Marchew kroimy na talarki. Seler i marchew lekko podsmażamy na rozgrzanej oliwie, zalewamy gorącym bulionem, dodajemy sos, zioła i gotujemy około 30 min. Po tym czasie dodajemy ryż i gotujemy do jego miękkości. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.