Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, odżywcza zupa na zimne dni. W dodatku robi się szybciutko i łatwo.
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 273
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 151
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 273
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 34
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 745
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 151
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 45
Składniki
1. Włoszczyznę myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy w kółka, seler w talarki, cebulę i imbir jak najdrobniej w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz np. smalec. Dodajemy cebulkę i mięso. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszając. Jak cebulka się zeszkli, dodajemy resztę pokrojonej włoszczyzny. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy soczewicę i podlewamy odrobiną wody, aby się tylko poddusiło. 3. Powoli wlewamy przecier pomidorowy, rozcieńczamy go wodą. Jeśli chcemy żeby zupa była bardzo gęsta, pomijamy wodę. 4. Czerwoną soczewicę bardzo łatwo przegotować i zrobi się nam papka. W przepisie ma wyjść lekko chrupka. Sekret tkwi w tym aby szybko doprowadzić do wrzenia, po czym równie szybko zmniejszyć ogień i gotować na najmniejszym. Gotujemy do 10 min. 5. Smacznego