Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, odżywcza zupa na zimne dni. W dodatku robi się szybciutko i łatwo.
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3845
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 633
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3835
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 407
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 764
Składniki
1. Włoszczyznę myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy w kółka, seler w talarki, cebulę i imbir jak najdrobniej w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz np. smalec. Dodajemy cebulkę i mięso. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszając. Jak cebulka się zeszkli, dodajemy resztę pokrojonej włoszczyzny. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy soczewicę i podlewamy odrobiną wody, aby się tylko poddusiło. 3. Powoli wlewamy przecier pomidorowy, rozcieńczamy go wodą. Jeśli chcemy żeby zupa była bardzo gęsta, pomijamy wodę. 4. Czerwoną soczewicę bardzo łatwo przegotować i zrobi się nam papka. W przepisie ma wyjść lekko chrupka. Sekret tkwi w tym aby szybko doprowadzić do wrzenia, po czym równie szybko zmniejszyć ogień i gotować na najmniejszym. Gotujemy do 10 min. 5. Smacznego