Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, odżywcza zupa na zimne dni. W dodatku robi się szybciutko i łatwo.
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 235
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 715
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 235
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 527
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 715
Polecam. Pożywna, smaczna.
Odsłon: 1136
Proste i szybkie danie wywodzące się z Pomorza. Pulki, czyli ziemniaki gotowa...
Odsłon: 222
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną konserwę w słoikach ala mortadela...
Odsłon: 6099
Składniki
1. Włoszczyznę myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy w kółka, seler w talarki, cebulę i imbir jak najdrobniej w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz np. smalec. Dodajemy cebulkę i mięso. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszając. Jak cebulka się zeszkli, dodajemy resztę pokrojonej włoszczyzny. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy soczewicę i podlewamy odrobiną wody, aby się tylko poddusiło. 3. Powoli wlewamy przecier pomidorowy, rozcieńczamy go wodą. Jeśli chcemy żeby zupa była bardzo gęsta, pomijamy wodę. 4. Czerwoną soczewicę bardzo łatwo przegotować i zrobi się nam papka. W przepisie ma wyjść lekko chrupka. Sekret tkwi w tym aby szybko doprowadzić do wrzenia, po czym równie szybko zmniejszyć ogień i gotować na najmniejszym. Gotujemy do 10 min. 5. Smacznego