Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, odżywcza zupa na zimne dni. W dodatku robi się szybciutko i łatwo.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15332
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 1006
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 433
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15332
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1886
Składniki
1. Włoszczyznę myjemy i obieramy. Marchewkę kroimy w kółka, seler w talarki, cebulę i imbir jak najdrobniej w kostkę, czosnek przeciskamy przez praskę. 2. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz np. smalec. Dodajemy cebulkę i mięso. Smażymy na małym ogniu, ciągle mieszając. Jak cebulka się zeszkli, dodajemy resztę pokrojonej włoszczyzny. Smażymy jeszcze chwilę, po czym dodajemy soczewicę i podlewamy odrobiną wody, aby się tylko poddusiło. 3. Powoli wlewamy przecier pomidorowy, rozcieńczamy go wodą. Jeśli chcemy żeby zupa była bardzo gęsta, pomijamy wodę. 4. Czerwoną soczewicę bardzo łatwo przegotować i zrobi się nam papka. W przepisie ma wyjść lekko chrupka. Sekret tkwi w tym aby szybko doprowadzić do wrzenia, po czym równie szybko zmniejszyć ogień i gotować na najmniejszym. Gotujemy do 10 min. 5. Smacznego