Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza pomidorówka na rosole.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 575
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 123
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 575
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 123
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 130
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 99
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22689
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną i posoloną cebulę, dodajemy do niej obrany i wyciśnięty czosnek. Gdy te dwa składniki są już usmażone, to na niewielką ilość tłuszczu wsypujemy zioła sypkie, suszony czosnek i ponownie przesmażamy. Po krótkim czasie dodajemy koncentrat i ponownie smażymy ciągle mieszając. Na tym etapie jeszcze nie dolewamy bulionu. Następnym składnikiem są pomidory. W tym momencie dodajemy masło, resztę ziół, koperek, lubczyk i bazylię. Gdy składniki oddają już intensywny zapach i sa już dobrze wysmażone wlewamy prawdziwy bulion. Może być kurzy, mięsny lub po prostu warzywny. Doprawiamy maggą do smaku, odrobiną cukru i pieprzem. Na koniec wlewamy śmietankę i gotujemy minutę. Smacznego !