Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza pomidorówka na rosole.
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 361
Wyjątkowy patent na pierś z kaczki. Dzięki długiemu gotowaniu w niskiej tempe...
Odsłon: 61
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną i posoloną cebulę, dodajemy do niej obrany i wyciśnięty czosnek. Gdy te dwa składniki są już usmażone, to na niewielką ilość tłuszczu wsypujemy zioła sypkie, suszony czosnek i ponownie przesmażamy. Po krótkim czasie dodajemy koncentrat i ponownie smażymy ciągle mieszając. Na tym etapie jeszcze nie dolewamy bulionu. Następnym składnikiem są pomidory. W tym momencie dodajemy masło, resztę ziół, koperek, lubczyk i bazylię. Gdy składniki oddają już intensywny zapach i sa już dobrze wysmażone wlewamy prawdziwy bulion. Może być kurzy, mięsny lub po prostu warzywny. Doprawiamy maggą do smaku, odrobiną cukru i pieprzem. Na koniec wlewamy śmietankę i gotujemy minutę. Smacznego !