Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza pomidorówka na rosole.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5270
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 834
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11687
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5052
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1298
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną i posoloną cebulę, dodajemy do niej obrany i wyciśnięty czosnek. Gdy te dwa składniki są już usmażone, to na niewielką ilość tłuszczu wsypujemy zioła sypkie, suszony czosnek i ponownie przesmażamy. Po krótkim czasie dodajemy koncentrat i ponownie smażymy ciągle mieszając. Na tym etapie jeszcze nie dolewamy bulionu. Następnym składnikiem są pomidory. W tym momencie dodajemy masło, resztę ziół, koperek, lubczyk i bazylię. Gdy składniki oddają już intensywny zapach i sa już dobrze wysmażone wlewamy prawdziwy bulion. Może być kurzy, mięsny lub po prostu warzywny. Doprawiamy maggą do smaku, odrobiną cukru i pieprzem. Na koniec wlewamy śmietankę i gotujemy minutę. Smacznego !