Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najsmaczniejsza pomidorówka na rosole.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5063
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1569
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231984
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5063
Składniki
Na rozgrzanej patelni smażymy pokrojoną i posoloną cebulę, dodajemy do niej obrany i wyciśnięty czosnek. Gdy te dwa składniki są już usmażone, to na niewielką ilość tłuszczu wsypujemy zioła sypkie, suszony czosnek i ponownie przesmażamy. Po krótkim czasie dodajemy koncentrat i ponownie smażymy ciągle mieszając. Na tym etapie jeszcze nie dolewamy bulionu. Następnym składnikiem są pomidory. W tym momencie dodajemy masło, resztę ziół, koperek, lubczyk i bazylię. Gdy składniki oddają już intensywny zapach i sa już dobrze wysmażone wlewamy prawdziwy bulion. Może być kurzy, mięsny lub po prostu warzywny. Doprawiamy maggą do smaku, odrobiną cukru i pieprzem. Na koniec wlewamy śmietankę i gotujemy minutę. Smacznego !