Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, był rosół będzie pomidorówka. Tym razem ze świeżych, żółtych pomidorów. Smakuje jak pomidorówka, ale wygląda... sam nie wiem jak. Wygląda fajnie :D
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8666
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8666
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 605
Składniki
Pomidory pokroiłem i dusiłem na maśle kilka minut. Gdy zaczęły się rozpadać, zblendowałem je, a następnie przetarłem przez sito dodając do rosołu.
Całość
Całość gotowałem 10 minut dodając bazylię, sól, pieprz do smaku. Łyżkę mąki wymieszałem w słoiczku (potrząsając) ze śmietaną i wlałem do zupy.
W międzyczasie ugotowałem makaron. Zupę podawałem z natką pietruszki. Jutro planuję ugotować ryż i spróbuję tej samej zupy ale z ryżem zamiast makaronu :)
Przemycamy zdrowie: W żłoltej zupie świetnie ukryje sie odrobina kurkumy, a na dno talerza można sypnąć szczyptę otrębów udających pieprz.