Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, był rosół będzie pomidorówka. Tym razem ze świeżych, żółtych pomidorów. Smakuje jak pomidorówka, ale wygląda... sam nie wiem jak. Wygląda fajnie :D
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1739
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1532
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1494
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1803
Składniki
Pomidory pokroiłem i dusiłem na maśle kilka minut. Gdy zaczęły się rozpadać, zblendowałem je, a następnie przetarłem przez sito dodając do rosołu.
Całość
Całość gotowałem 10 minut dodając bazylię, sól, pieprz do smaku. Łyżkę mąki wymieszałem w słoiczku (potrząsając) ze śmietaną i wlałem do zupy.
W międzyczasie ugotowałem makaron. Zupę podawałem z natką pietruszki. Jutro planuję ugotować ryż i spróbuję tej samej zupy ale z ryżem zamiast makaronu :)
Przemycamy zdrowie: W żłoltej zupie świetnie ukryje sie odrobina kurkumy, a na dno talerza można sypnąć szczyptę otrębów udających pieprz.