Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiadomo, był rosół będzie pomidorówka. Tym razem ze świeżych, żółtych pomidorów. Smakuje jak pomidorówka, ale wygląda... sam nie wiem jak. Wygląda fajnie :D
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2299
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4391
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1320
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 301
Składniki
Pomidory pokroiłem i dusiłem na maśle kilka minut. Gdy zaczęły się rozpadać, zblendowałem je, a następnie przetarłem przez sito dodając do rosołu.
Całość
Całość gotowałem 10 minut dodając bazylię, sól, pieprz do smaku. Łyżkę mąki wymieszałem w słoiczku (potrząsając) ze śmietaną i wlałem do zupy.
W międzyczasie ugotowałem makaron. Zupę podawałem z natką pietruszki. Jutro planuję ugotować ryż i spróbuję tej samej zupy ale z ryżem zamiast makaronu :)
Przemycamy zdrowie: W żłoltej zupie świetnie ukryje sie odrobina kurkumy, a na dno talerza można sypnąć szczyptę otrębów udających pieprz.