Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mleko dodaje zupie kremowości i jego delikatna słodycz świetnie współgra z pomidorami.
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4125
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416257
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2826
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4125
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 416257
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2826
Składniki
Do garnka włożyłam pokrojone w kostkę mięso, i obrane warzywa, ziele i liść. Całość gotowałam godzinę. Wyjęłam mięso, zielone części pora, ziele i liść. Całość zmalaksowałam, dzięki temu nie trzeba zagęszczać zupy i w zupie pozostają wartościowe składniki Dodałam sos pomidorowy -jedna szklankę. Jeśli używamy pomidorów z puszki to można je zmalaksować. Do zupy wrzuciłam z powrotem mięso i na koniec mleko kokosowe. Nada zupie kremowości i delikatnej słodkości współgrającej z kwaskowatością pomidorów. Na sam koniec zupę posoliłam- jeśli zupa jest zbyt kwaśna można dodać łyżeczkę cukru. Po wyłączeniu ognia dodałam posiekaną natkę pietruszki.
Zrobiłam ciasto na kluski lane- trochę jak na gęstsze naleśniki, wylałam je na osolony wrzątek, mieszając wodę. kluski wylałam na sito i przelałam je zimną wodą. Smacznego :)