Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, lekka zupa z lekko ostro-orientalną nutką. Jedna z moich ulubionych. Najbardziej smakuje mu podana z kosteczkami sera feta ale można też z grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16584
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 215
To jest od tegorocznego lata moja ulubiona cukinia z przyprawą gyros, którą p...
Odsłon: 405
Składniki
Z papryczki usuwam nasiona i kroję w kostkę z ząbek czosnku na plasterki. Do garnka z grubym dnem wlewam odrobinę oliwy i podduszam chwilę posiekane składniki. Pomidory w puszcze lekko siekam nożem i wlewam do garnka z podduszoną papryczką i czosnkiem. Całość gotuję ok. 15 min.
Garnek zdejmuję z kuchenki. Dolewam mleczko kokosowe, dodaję listki bazylii i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa jest za gęsta mleczka można dodać nieco więcej. Doprawiam solą i pieprzem i gotowe!