Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, lekka zupa z lekko ostro-orientalną nutką. Jedna z moich ulubionych. Najbardziej smakuje mu podana z kosteczkami sera feta ale można też z grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 234
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 178
Witam serdecznie. Dzisiaj polecam pyszną roladę schabową, peklowaną, parzoną...
Odsłon: 17505
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 234
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 159
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 178
Składniki
Z papryczki usuwam nasiona i kroję w kostkę z ząbek czosnku na plasterki. Do garnka z grubym dnem wlewam odrobinę oliwy i podduszam chwilę posiekane składniki. Pomidory w puszcze lekko siekam nożem i wlewam do garnka z podduszoną papryczką i czosnkiem. Całość gotuję ok. 15 min.
Garnek zdejmuję z kuchenki. Dolewam mleczko kokosowe, dodaję listki bazylii i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa jest za gęsta mleczka można dodać nieco więcej. Doprawiam solą i pieprzem i gotowe!