Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, lekka zupa z lekko ostro-orientalną nutką. Jedna z moich ulubionych. Najbardziej smakuje mu podana z kosteczkami sera feta ale można też z grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 753
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Z papryczki usuwam nasiona i kroję w kostkę z ząbek czosnku na plasterki. Do garnka z grubym dnem wlewam odrobinę oliwy i podduszam chwilę posiekane składniki. Pomidory w puszcze lekko siekam nożem i wlewam do garnka z podduszoną papryczką i czosnkiem. Całość gotuję ok. 15 min.
Garnek zdejmuję z kuchenki. Dolewam mleczko kokosowe, dodaję listki bazylii i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa jest za gęsta mleczka można dodać nieco więcej. Doprawiam solą i pieprzem i gotowe!