Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka, lekka zupa z lekko ostro-orientalną nutką. Jedna z moich ulubionych. Najbardziej smakuje mu podana z kosteczkami sera feta ale można też z grzankami czy groszkiem ptysiowym.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4804
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9146
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Z papryczki usuwam nasiona i kroję w kostkę z ząbek czosnku na plasterki. Do garnka z grubym dnem wlewam odrobinę oliwy i podduszam chwilę posiekane składniki. Pomidory w puszcze lekko siekam nożem i wlewam do garnka z podduszoną papryczką i czosnkiem. Całość gotuję ok. 15 min.
Garnek zdejmuję z kuchenki. Dolewam mleczko kokosowe, dodaję listki bazylii i miksuję na gładki krem. Jeśli zupa jest za gęsta mleczka można dodać nieco więcej. Doprawiam solą i pieprzem i gotowe!