Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego poniedziałkowa a nie np. czwartkowa? Bo jej bazą jest niedzielny rosołek:) Do czystego rosołu /warzywa i mięsko zostało skonsumowane:)/ dodałam świeże warzywa, doprawiłam do smaku i powstała nowa zupa:) Lekka, szybka i prosta kalafiorowa:)
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 190
Składniki
Rosół zagotowujemy. Dodajemy drobno pokrojoną marchew i ziemniaki. Po 5 min. dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę.Gotujemy na małym ogniu a gdy ziemniaki i marchew będą już miękkie dodajemy podzielonego na małe różyczki kalafiora i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem /możemy dodać szczyptę chili lub curry/. Gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki - jedni wolą całkowicie ugotowanego a inni na wpół surowego:)