Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego poniedziałkowa a nie np. czwartkowa? Bo jej bazą jest niedzielny rosołek:) Do czystego rosołu /warzywa i mięsko zostało skonsumowane:)/ dodałam świeże warzywa, doprawiłam do smaku i powstała nowa zupa:) Lekka, szybka i prosta kalafiorowa:)
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112993
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 347
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 693
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112993
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 347
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 693
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 539
Składniki
Rosół zagotowujemy. Dodajemy drobno pokrojoną marchew i ziemniaki. Po 5 min. dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę.Gotujemy na małym ogniu a gdy ziemniaki i marchew będą już miękkie dodajemy podzielonego na małe różyczki kalafiora i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem /możemy dodać szczyptę chili lub curry/. Gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki - jedni wolą całkowicie ugotowanego a inni na wpół surowego:)