Do góry

Zupy Przepis na:

Poniedziałkowa kalafiorowa

Poniedziałkowa kalafiorowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 580 Ocena: 4517

Dodano:

Odsłon: 291

Dlaczego poniedziałkowa a nie np. czwartkowa? Bo jej bazą jest niedzielny rosołek:) Do czystego rosołu /warzywa i mięsko zostało skonsumowane:)/ dodałam świeże warzywa, doprawiłam do smaku i powstała nowa zupa:) Lekka, szybka i prosta kalafiorowa:)

Składniki

  • kalafior 1 szt
  • marchew 1 szt
  • papryka czerwona mała 1 szt
  • ziemniak 1 szt duży
  • rosół 800 ml
  • sól do smaku
  • pieprz mielony do smaku
  • czosnek granulowany do smaku
1-2 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Poniedziałkowa kalafiorowa

Przygotowanie

  1. Rosół zagotowujemy. Dodajemy drobno pokrojoną marchew i ziemniaki. Po 5 min. dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę.Gotujemy na małym ogniu a gdy ziemniaki i marchew będą już miękkie dodajemy podzielonego na małe różyczki kalafiora i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem /możemy dodać szczyptę chili lub curry/. Gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki - jedni wolą całkowicie ugotowanego a inni na wpół surowego:)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń