Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dlaczego poniedziałkowa a nie np. czwartkowa? Bo jej bazą jest niedzielny rosołek:) Do czystego rosołu /warzywa i mięsko zostało skonsumowane:)/ dodałam świeże warzywa, doprawiłam do smaku i powstała nowa zupa:) Lekka, szybka i prosta kalafiorowa:)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10375
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5975
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5312
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12817
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4568
Składniki
Rosół zagotowujemy. Dodajemy drobno pokrojoną marchew i ziemniaki. Po 5 min. dodajemy pokrojoną w małą kostkę paprykę.Gotujemy na małym ogniu a gdy ziemniaki i marchew będą już miękkie dodajemy podzielonego na małe różyczki kalafiora i doprawiamy do smaku czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem /możemy dodać szczyptę chili lub curry/. Gotujemy do czasu aż kalafior będzie odpowiednio miękki - jedni wolą całkowicie ugotowanego a inni na wpół surowego:)