Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bulionie grzybowym, zakwasie i czerwonym winie
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 150
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101389
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5902
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 150
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 101389
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 5902
Składniki
Warzywa wraz burakami obrałam pokroiłam w grube plastry i włożyłam do garnka. Dodałam zieleninę, przyprawy oprócz soli i majeranku. Zalałam wodą i gotowałam około 1 godziny.
Grzyby przez noc namoczyłam i ugotowałam je w osobnym garnku- koło 1h. Po ugotowaniu warzyw odcedziłam je, a płyn z powrotem przelałam go garnka. Grzyby też odcedziłam i dodałam wywar do wywaru warzywnego.
Wywar z powrotem postawiłam na ogień, dodałam sporą szklankę wina, poczekałam aż się podgotuje, żeby alkohol zniknął, potem wlałam zakwas. https://smaker.pl/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Zakwasu nie powinno się zagotowywać, barszcz doprawiłam solą, pieprzem, roztarłam spora ilość majeranku i wyłączyłam ogień zanim zaczął by się gotować. Na koniec dodałam odrobiną lubczyku dla aromatu. Pracy w sumie niewiele i dla tego smaku warto zrobić barszcz samemu. Smacznego :)