Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na bulionie grzybowym, zakwasie i czerwonym winie
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1480
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 83
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 131
Placki z jogurtu greckiego to danie przygotowane z ciasta podobnego do naleśn...
Odsłon: 1480
Ragoŭt to rodzaj gulaszu, szybkie danie obiadowe.
Odsłon: 83
Przepis jest dedykowany wszystkim, którzy dbają o zdrowie, sylwetkę lub upraw...
Odsłon: 131
Składniki
Warzywa wraz burakami obrałam pokroiłam w grube plastry i włożyłam do garnka. Dodałam zieleninę, przyprawy oprócz soli i majeranku. Zalałam wodą i gotowałam około 1 godziny.
Grzyby przez noc namoczyłam i ugotowałam je w osobnym garnku- koło 1h. Po ugotowaniu warzyw odcedziłam je, a płyn z powrotem przelałam go garnka. Grzyby też odcedziłam i dodałam wywar do wywaru warzywnego.
Wywar z powrotem postawiłam na ogień, dodałam sporą szklankę wina, poczekałam aż się podgotuje, żeby alkohol zniknął, potem wlałam zakwas. https://smaker.pl/przepis-pora-na-kiszenie-zakwasu,168064,fafiatko.html Zakwasu nie powinno się zagotowywać, barszcz doprawiłam solą, pieprzem, roztarłam spora ilość majeranku i wyłączyłam ogień zanim zaczął by się gotować. Na koniec dodałam odrobiną lubczyku dla aromatu. Pracy w sumie niewiele i dla tego smaku warto zrobić barszcz samemu. Smacznego :)