Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przyjemna w przyrządzeniu zdrowa zupa, tu opisuję na żeberkach, ale ogólnie ją jadłem jak się odchudzałem i robiłem wtedy na kurczaku. Prawdziwa, gdyż bez żadnych dziwnych koncentratów pomidorowych, niezdrowych kostek itd.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12698
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1439
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13866
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5798
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12698
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1439
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13866
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5798
Składniki
Do jednego garnka nalewamy na dno trochę wody, wrzucamy dwa przekrojone ząbki czosnku, ziele angielskie, dwa liście laurowe, podgotowujemy. W drugim garnku możemy lekko podgotować żeberka żeby odcedzić sitkiem meszki jak komuś przeszkadzają. Kroimy w kostkę, pomidory i papryki, cebulę w piórka i dorzucamy do gotującego się wywaru, doprawiamy mocno bazylią i solimy, gotujemy aż warzywa się rozgotują. Mięso, wcześniej możemy je posypać jakąś przyprawą dla wzmocnienia smaku, przekładamy do garnka z papryką i pomidorami i do tegoż przecedzamy wodę w której podgotowywało się mięso. Ogólnie chodzi o to że trzeba to tak sprytnie zrobić, żeby wody nie było za dużo ani w jednym ani w drugim garnku, jak będzie za mało to dolejemy później, bo puszczą ją warzywa.
Powyższe zajmie nam ok 40 minut, ale dobrze jeszcze na małym ogniu zostawić na drugie tyle żeby tylko delikatnie pyrskało, żeby osiągnąć jak najbardziej klarowną konsystencję zupy. Smacznego :)