Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 102
Dodano: 24.09.2019
Odsłon: 461
5-6 os. | > 60 min | łatwe | tanie |
Do jednego garnka nalewamy na dno trochę wody, wrzucamy dwa przekrojone ząbki czosnku, ziele angielskie, dwa liście laurowe, podgotowujemy.
W drugim garnku możemy lekko podgotować żeberka żeby odcedzić sitkiem meszki jak komuś przeszkadzają.
Kroimy w kostkę, pomidory i papryki, cebulę w piórka i dorzucamy do gotującego się wywaru, doprawiamy mocno bazylią i solimy, gotujemy aż warzywa się rozgotują.
Mięso, wcześniej możemy je posypać jakąś przyprawą dla wzmocnienia smaku, przekładamy do garnka z papryką i pomidorami i do tegoż przecedzamy wodę w której podgotowywało się mięso.
Ogólnie chodzi o to że trzeba to tak sprytnie zrobić, żeby wody nie było za dużo ani w jednym ani w drugim garnku, jak będzie za mało to dolejemy później, bo puszczą ją warzywa.
Powyższe zajmie nam ok 40 minut, ale dobrze jeszcze na małym ogniu zostawić na drugie tyle żeby tylko delikatnie pyrskało, żeby osiągnąć jak najbardziej klarowną konsystencję zupy.
Smacznego :)
Na skróty
Komentarze do przepisu (0)