Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka i przyjemna w przyrządzeniu zdrowa zupa, tu opisuję na żeberkach, ale ogólnie ją jadłem jak się odchudzałem i robiłem wtedy na kurczaku. Prawdziwa, gdyż bez żadnych dziwnych koncentratów pomidorowych, niezdrowych kostek itd.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1099
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1081
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1099
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1081
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 13035
Składniki
Do jednego garnka nalewamy na dno trochę wody, wrzucamy dwa przekrojone ząbki czosnku, ziele angielskie, dwa liście laurowe, podgotowujemy. W drugim garnku możemy lekko podgotować żeberka żeby odcedzić sitkiem meszki jak komuś przeszkadzają. Kroimy w kostkę, pomidory i papryki, cebulę w piórka i dorzucamy do gotującego się wywaru, doprawiamy mocno bazylią i solimy, gotujemy aż warzywa się rozgotują. Mięso, wcześniej możemy je posypać jakąś przyprawą dla wzmocnienia smaku, przekładamy do garnka z papryką i pomidorami i do tegoż przecedzamy wodę w której podgotowywało się mięso. Ogólnie chodzi o to że trzeba to tak sprytnie zrobić, żeby wody nie było za dużo ani w jednym ani w drugim garnku, jak będzie za mało to dolejemy później, bo puszczą ją warzywa.
Powyższe zajmie nam ok 40 minut, ale dobrze jeszcze na małym ogniu zostawić na drugie tyle żeby tylko delikatnie pyrskało, żeby osiągnąć jak najbardziej klarowną konsystencję zupy. Smacznego :)