Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam porę na zupy grzybowe!
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 783
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 21
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8144
Papryka faszerowana kaszą to połączenie smaku i pożywności. Soczyste papryki...
Odsłon: 783
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 21
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 8144
Składniki
Gotuję przez 30 minut prawdziwki suszone w szklance wody- jak jej ubędzie to można dolać. w drugim garnku gotuję bulion warzywny około 0,75l. Rozmrożone prawdziwki i suszone z wywaru podsmażam na czosnku i przyprawiam solą pieprzem i gałką. Podsmażam później też jedną cebulę pokrojoną w kostkę. Wywar z grzybów wlewam do bulionu warzywnego i całość miksuję tak aby naturalnie zagęścić zupę zmiksowanymi warzywami bulionowymi. Dodaję przesmażoną cebulę i gotuje jeszcze parę minut żeby cebula całkiem zmiękła.
Potem do wywaru dodaje prawdziwki i całość zabielam śmietaną i doprawiam do smaku
Pora przygotować kluski lane. Do miseczki wbijam jajo, szczyptę soli, trochę kurkumy- dla koloru i zdrowia, mąka i woda. Powinno wyjść ciasto jak na bardzo gęste naleśniki. Wylewam to powoli na wrzątek mieszając cały czas łyżką.
Wystarczy tylko posypać pietruszką i gotowe!