Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam porę na zupy grzybowe!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5598
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5598
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1084
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12168
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5156
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1520
Składniki
Gotuję przez 30 minut prawdziwki suszone w szklance wody- jak jej ubędzie to można dolać. w drugim garnku gotuję bulion warzywny około 0,75l. Rozmrożone prawdziwki i suszone z wywaru podsmażam na czosnku i przyprawiam solą pieprzem i gałką. Podsmażam później też jedną cebulę pokrojoną w kostkę. Wywar z grzybów wlewam do bulionu warzywnego i całość miksuję tak aby naturalnie zagęścić zupę zmiksowanymi warzywami bulionowymi. Dodaję przesmażoną cebulę i gotuje jeszcze parę minut żeby cebula całkiem zmiękła.
Potem do wywaru dodaje prawdziwki i całość zabielam śmietaną i doprawiam do smaku
Pora przygotować kluski lane. Do miseczki wbijam jajo, szczyptę soli, trochę kurkumy- dla koloru i zdrowia, mąka i woda. Powinno wyjść ciasto jak na bardzo gęste naleśniki. Wylewam to powoli na wrzątek mieszając cały czas łyżką.
Wystarczy tylko posypać pietruszką i gotowe!