Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
uwielbiam porę na zupy grzybowe!
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7249
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1411
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70386
Kurczak w sosie serowo śmietankowym to fajna i prosta propozycja na obiad dl...
Odsłon: 7249
Lekko słodkawa, w sam raz dla dzieci, taka jaką gotowała mama, na wywarze z d...
Odsłon: 1411
Kultowe słodkie przekąski od dawna są inspiracją do wypieków i deserów bez pi...
Odsłon: 70386
Składniki
Gotuję przez 30 minut prawdziwki suszone w szklance wody- jak jej ubędzie to można dolać. w drugim garnku gotuję bulion warzywny około 0,75l. Rozmrożone prawdziwki i suszone z wywaru podsmażam na czosnku i przyprawiam solą pieprzem i gałką. Podsmażam później też jedną cebulę pokrojoną w kostkę. Wywar z grzybów wlewam do bulionu warzywnego i całość miksuję tak aby naturalnie zagęścić zupę zmiksowanymi warzywami bulionowymi. Dodaję przesmażoną cebulę i gotuje jeszcze parę minut żeby cebula całkiem zmiękła.
Potem do wywaru dodaje prawdziwki i całość zabielam śmietaną i doprawiam do smaku
Pora przygotować kluski lane. Do miseczki wbijam jajo, szczyptę soli, trochę kurkumy- dla koloru i zdrowia, mąka i woda. Powinno wyjść ciasto jak na bardzo gęste naleśniki. Wylewam to powoli na wrzątek mieszając cały czas łyżką.
Wystarczy tylko posypać pietruszką i gotowe!