Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczna zupa z dorsza z warzywami. Jest niezwykle sycąca, a do tego doskonale rozgrzewa od środka. Gotową zupę można serwować z kromką razowego żytniego chleba lub z ziemniakami ugotowanymi dzień wcześniej.
Przygotowanie zupy zaczynamy od bulionu warzywnego. Do garnka wrzucamy: opaloną cebulę, pora, ziele angielskie i liście laurowe. Składniki zalewamy 2,5 l wody. Wszystko razem gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodajemy warzywa: marchewkę, selera i pietruszkę. Wywar gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa z garnka. Dzięki temu, że warzywa są gotowane krótko, mają niższy indeks glikemiczny.
Do bulionu dodajemy pokrojonego fileta z dorsza oraz pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy wywar przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy skrojonego w drobną kosteczkę pomidora obranego ze skórki (opcjonalnie możemy dodać odrobinę mleczka kokosowego) łyżeczkę ksylitolu, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy całość przez kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zupę możemy serować z chlebem żytnim razowym lub z ziemniakami ugotowanymi poprzedniego dnia, skrojonymi w kostkę. Smacznego!
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 11
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 41
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 121
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 247
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 163
Bardzo smaczna sałatka idealna na różne okazje jak również na spotkania przy...
Odsłon: 11
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 34
Pyszna sałatka do dań mięsnych rybnych i do grilla Szybka w przygotowaniu.
Odsłon: 41
Tarta ze szparagami będzie doskonałym pomysłem na wiosenno-letni obiad. Propo...
Odsłon: 121
Rurki z kremem to klasyczny deser, który popularność zdobył dzięki serwowaniu...
Odsłon: 247
Pyszna sałatka obiadowa, która świetnie komponuje się z ziemniakami i wszelak...
Odsłon: 163
Składniki
Przygotowanie zupy zaczynamy od bulionu warzywnego. Do garnka wrzucamy: opaloną cebulę, pora, ziele angielskie i liście laurowe. Składniki zalewamy 2,5 l wody. Wszystko razem gotujemy przez około 20 minut. Następnie dodajemy warzywa: marchewkę, selera i pietruszkę. Wywar gotujemy kolejne 20 minut. Po tym czasie wyciągamy wszystkie warzywa z garnka. Dzięki temu, że warzywa są gotowane krótko, mają niższy indeks glikemiczny.
Do bulionu dodajemy pokrojonego fileta z dorsza oraz pokrojoną w paseczki paprykę i gotujemy wywar przez 10 minut na wolnym ogniu. Następnie dodajemy skrojonego w drobną kosteczkę pomidora obranego ze skórki (opcjonalnie możemy dodać odrobinę mleczka kokosowego) łyżeczkę ksylitolu, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotujemy całość przez kolejne 5 minut.
Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Zupę możemy serować z chlebem żytnim razowym lub z ziemniakami ugotowanymi poprzedniego dnia, skrojonymi w kostkę. Smacznego!
Przepisy Zupy
Zupy
Lekka zupka
Zupy
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Zupy
Zupa ryżanka
Zupy
Chłodnik pomidorowy z pieczonymi burakami według Ewy Wachowicz
Lekka zupka
Bardzo rzadko w moim domu serwujemy obiad składający się z dwóch dań jedno po...
Odsłon: 34
ZUPA Z SOCZEWICY. Wspaniała w swojej prostocie.
Ten arcy prosty przepis na zupę z soczewicy znany jest na całym Bliskim Wscho...
Odsłon: 145