Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcia zawsze mówiła: Istota tkwi w prostocie. Bez nadmiaru składników, jednak bogata w smak. W to, co najistotniejsze. Pokochałem ten smak, który na zawsze będzie kojarzył się z Nią.
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8553
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 367
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4938
Pyszne bananowe ciasteczka z kawałkami czekolady
Odsłon: 145
Leśny mech z malinami to wilgotne zielone ciasto, które jest prawdziwą ucztą...
Odsłon: 8553
Domowe chipsy to dużo lepsza wersja tych kupionych w sklepie. Możesz je przyg...
Odsłon: 367
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 5223
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4938
Składniki
Włoszczyznę (por, marchew, seler, pietruszki, opaloną cebulę) zalewamy zimną wodą-2 litry (z płaską łyżeczką soli), gotujemy do miękkości. Warzywa wyjmujemy z wywaru, marchew kroimy w talarki. Pokrojone w kostkę ziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.