Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja Babcia zawsze mówiła: Istota tkwi w prostocie. Bez nadmiaru składników, jednak bogata w smak. W to, co najistotniejsze. Pokochałem ten smak, który na zawsze będzie kojarzył się z Nią.
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424426
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10550
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336854
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4577
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424426
Składniki
Włoszczyznę (por, marchew, seler, pietruszki, opaloną cebulę) zalewamy zimną wodą-2 litry (z płaską łyżeczką soli), gotujemy do miękkości. Warzywa wyjmujemy z wywaru, marchew kroimy w talarki. Pokrojone w kostkę ziemniaki, wrzucamy do wywaru, gotujemy do momentu, kiedy ziemniaki będą al dente. Wtedy dodajemy poszatkowaną kapustę. Gotujemy przez kwadrans. Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry, kroimy w ósemki. Wrzucamy do zupy. Gotujemy 20-25 minut.Pod koniec dodajemy marchewkę pokrojoną w talarki. O smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.