Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy prosty przepis na rosół istnieje? Oczywiście! Oto nasza propozycja, z którą poradzi sobie nawet początkujący młody kucharz.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8530
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1246
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10204
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4642
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 701
Składniki
Kurczaka ułóż w dużym garnku. Zalej go trzema litrami wody. Wstaw na dużej mocy palnika i poczekaj aż się zagotuje.
W tym czasie obierz marchwie, pietruszki i seler. Z pora wytnij białą i jasnozieloną część. Cebulę opal nad palnikiem gazowym albo umieść na chwilę w rozgrzanym piekarniku, aby zrobiła się delikatnie przydymiona.
Kiedy woda z mięsem się zagotuje, przełóż wszystkie warzywa. Zagotuj ponownie i zmniejsz ogień. Zupa powinna delikatnie mrugać, a nie się gotować. Posól i popieprz. Zostaw tak na około dwie godziny. Po tym czasie wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Gotuj jeszcze około pół godziny.
Rosół możesz przecedzić, a ugotowane marchewki podzielić na mniejsze części. Podawaj z makaronem i posiekaną świeżą natką pietruszki.