Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czy prosty przepis na rosół istnieje? Oczywiście! Oto nasza propozycja, z którą poradzi sobie nawet początkujący młody kucharz.
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2020
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9628
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3292
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6732
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2020
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9628
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3292
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 6732
Składniki
Kurczaka ułóż w dużym garnku. Zalej go trzema litrami wody. Wstaw na dużej mocy palnika i poczekaj aż się zagotuje.
W tym czasie obierz marchwie, pietruszki i seler. Z pora wytnij białą i jasnozieloną część. Cebulę opal nad palnikiem gazowym albo umieść na chwilę w rozgrzanym piekarniku, aby zrobiła się delikatnie przydymiona.
Kiedy woda z mięsem się zagotuje, przełóż wszystkie warzywa. Zagotuj ponownie i zmniejsz ogień. Zupa powinna delikatnie mrugać, a nie się gotować. Posól i popieprz. Zostaw tak na około dwie godziny. Po tym czasie wrzuć ziela angielskie i liście laurowe. Gotuj jeszcze około pół godziny.
Rosół możesz przecedzić, a ugotowane marchewki podzielić na mniejsze części. Podawaj z makaronem i posiekaną świeżą natką pietruszki.