Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest esencjonalna i niezwykle sycąca. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli masz robota kuchennego, który tnie warzywa to ugotujesz ją błyskawicznie.
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 115
Szybkie i proste babeczki bez użycia miksera.
Odsłon: 200
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 52
Składniki
Cebulę obierz i niedbale posiekaj na mniejsze kawałki.
W garnku z grubym dnem rozpuść masło i dodaj cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając, około 15 minut. Następnie dodaj cukier, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy cebula się skarmelizuje i zmięknie wlej wino i duś całość bez przykrycia przez 7 minut. Następnie wlej gorący bulion, dodaj sól i pieprz i gotuj przez 20 minut, tym razem pod przykryciem.
Przygotuj grzanki. Na rozgrzanej patelni umieść kromki bagietki, podpiekaj je do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami ułożonymi na wierzchu i posypanymi startym na tarce o grubych oczkach serem. Ser zetrzyj w takiej ilości, jaka Ci odpowiada.