Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest esencjonalna i niezwykle sycąca. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli masz robota kuchennego, który tnie warzywa to ugotujesz ją błyskawicznie.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 14
Kokardkowe cudo to delikatna i wyjątkowa przekąska przygotowana z ciasta fran...
Odsłon: 13206
To proste i smaczne sushi z łososiem i ogórkiem, idealne na lunch, kolację lu...
Odsłon: 140
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 177
Składniki
Cebulę obierz i niedbale posiekaj na mniejsze kawałki.
W garnku z grubym dnem rozpuść masło i dodaj cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając, około 15 minut. Następnie dodaj cukier, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy cebula się skarmelizuje i zmięknie wlej wino i duś całość bez przykrycia przez 7 minut. Następnie wlej gorący bulion, dodaj sól i pieprz i gotuj przez 20 minut, tym razem pod przykryciem.
Przygotuj grzanki. Na rozgrzanej patelni umieść kromki bagietki, podpiekaj je do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami ułożonymi na wierzchu i posypanymi startym na tarce o grubych oczkach serem. Ser zetrzyj w takiej ilości, jaka Ci odpowiada.