Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa cebulowa jest esencjonalna i niezwykle sycąca. Wbrew pozorom jest bardzo prosta w przygotowaniu. Jeśli masz robota kuchennego, który tnie warzywa to ugotujesz ją błyskawicznie.
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 443
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 501
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6518
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 579
Kremowy sernik czekoladowy na zimno zachwyci każdego czekoladomaniaka. Do jeg...
Odsłon: 443
Pomysł w tym dniu zaczerpnąłem ze stron Smakera i potwierdzam, że danie jest...
Odsłon: 140
Wątróbkę drobiową najczęściej smażymy z cebulką. Czasami dodajemy do niej jab...
Odsłon: 501
Jest to wspaniałe i niezwykle efektowne ciasto na kakaowym biszkopcie, z kre...
Odsłon: 6518
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 579
Składniki
Cebulę obierz i niedbale posiekaj na mniejsze kawałki.
W garnku z grubym dnem rozpuść masło i dodaj cebulę. Przesmażaj od czasu do czasu mieszając, około 15 minut. Następnie dodaj cukier, liście laurowe i czosnek przeciśnięty przez praskę.
Gdy cebula się skarmelizuje i zmięknie wlej wino i duś całość bez przykrycia przez 7 minut. Następnie wlej gorący bulion, dodaj sól i pieprz i gotuj przez 20 minut, tym razem pod przykryciem.
Przygotuj grzanki. Na rozgrzanej patelni umieść kromki bagietki, podpiekaj je do momentu, aż nabiorą złotego koloru.
Zupę serwuj z grzankami ułożonymi na wierzchu i posypanymi startym na tarce o grubych oczkach serem. Ser zetrzyj w takiej ilości, jaka Ci odpowiada.