Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Królowa polskich zup. Wielu z nas nie wyobraża sobie bez niego niedzielnego obiadu. Każda gospodyni ma swój sprawdzony sposób na jego przygotowanie. Jeśli zastanawiacie się jednak, jak podkręcić jego smak i wydobyć z niego prawdziwą głębię, skorzystajcie z tego przepisu. Pamiętajcie o odpowiednich proporcjach składników i długim czasie gotowania. Dodatek przypraw też nie jest bez znaczenia!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2909
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 327
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 2909
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 572
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3667
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 237
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 327
Składniki
Do gotowania rosołu będziemy potrzebowali duży garnek o pojemności minimum 5 litrów. W gotowaniu rosołu ważne jest, żeby składniki zajmowały cały garnek, a woda jedynie zakrywała wszystkie produkty. Im więcej składników, tym głębszy smak i aromat rosołu.
Mięso płuczemy pod wodą i przekładamy do garnka. Garnek z wodą napełniamy do 3/5 wysokości i ustawiamy na kuchence. Mięso gotujemy na średnim ogniu. Od czasu do czasu zaglądamy do mięsa i zbieramy z góry szumowinę. Mięso gotujemy około 40 minut.
Cebulę obieramy z łupin i opalamy na kuchence gazowej. Pora myjemy. Marchewkę obieramy i drobno kroimy. Pietruszkę i selera obieramy (dodamy je w całości do gotującej się zupy). Tak przygotowane warzywa przekładamy do gotującego się mięsa. Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu oraz goździki. Całość gotujemy około 70 minut.
Lubczyk, natkę pietruszki i natkę selera dokładnie płuczemy pod wodą. Dodajemy do zupy. Rosół doprawiamy solą. Zupę gotujemy przez kolejne 20 minut.
Gotowy rosół podajemy z ugotowanym makaronem. Smacznego!