Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania, bardzo proste, bardzo pozywne i strasznie smaczne!!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5499
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 994
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11963
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1422
Składniki
Przygotowujemy najpierw bulion warzywny z kostki (nalezy jednak pamietac, aby dac tylko 1 kostke do 120 ml wody, gdyz inne skladniki zupy juz sa slone). W garnuszku rozpuszczamy serki topione (rozdrabniajac widelcem) w szklance goracego bulinu. Na patelnie dajemy maslo, pokrojona cebule, szklimy ja, nastepnie dopiero dodajemy szyneczke, pokrojona w paseczki, jeszcze troche podsmazamy i zalewamy bulionem. Niech sie to pogotuje kilka minut. Nastepnie dolewamy rozpuszczone serki, dodajemy troszke sosu Worcester i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy ze szczypiorkiem i grzankami. Doprawiamy pieprzem. Mmmmm pycha!! Ale mam pelny brzuszek :-)