Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie do wykonania, bardzo proste, bardzo pozywne i strasznie smaczne!!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2114
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6275
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 829
Składniki
Przygotowujemy najpierw bulion warzywny z kostki (nalezy jednak pamietac, aby dac tylko 1 kostke do 120 ml wody, gdyz inne skladniki zupy juz sa slone). W garnuszku rozpuszczamy serki topione (rozdrabniajac widelcem) w szklance goracego bulinu. Na patelnie dajemy maslo, pokrojona cebule, szklimy ja, nastepnie dopiero dodajemy szyneczke, pokrojona w paseczki, jeszcze troche podsmazamy i zalewamy bulionem. Niech sie to pogotuje kilka minut. Nastepnie dolewamy rozpuszczone serki, dodajemy troszke sosu Worcester i gotujemy jeszcze 5 minut. Podajemy ze szczypiorkiem i grzankami. Doprawiamy pieprzem. Mmmmm pycha!! Ale mam pelny brzuszek :-)