Do góry

Zupy Przepis na:

Pyszny krupnik polski z pulpecikami

Pyszny krupnik polski z pulpecikami

Autor:

Przepisów i artykułów: 176 Ocena: 3305

Dodano:

Odsłon: 5793

Pyszny obiad w pol godziny

Składniki

  • Krupnik polski Winiary w torebce : 2 szt.
  • Mieso mielone mieszane lub wieprzowe 50 dag
  • duza cebula lub 2 srednie, zabek czosnku
  • 1 jajko, 2 lyzki kaszy manny
  • ziola: pitruszka susz, szczypiorek
  • Maggi, czarny pieprz, 1 lyzka oleju rzepakowego
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Pyszny krupnik polski z pulpecikami

Przygotowanie

  1. Zupke rozrabiamy w zimnej wodzie i doprowadzamy do wrzenia. W tym samym czasie drobno posiekana cebulke z zabkiem czosnku, z odrobina Kucharka smazymy na oleju i studzimy. Wyrabiamy mieso wraz z cebulka, kasza manna,, jajkiem, ziolami, pieprzem i sola, formujemy niewielkie pulpeiki i wrzucamy na gotujacy sie krupniczek. Razem wszystko gotujemy 10 minut i gotowe.

  2. Zupe na talerzu posypujemy jeszcze szczypiorkiem, spora iloscia czarnego pieprzu i dodajemy odrobine Maggi.

    Jest to bardzo pyszne, pozywne i szybkie danie. Jedna z wielu mozliwych wariacji Krupniku z Winiary.

    Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń