Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ramen to japońska zupa, której składniki są rzeczą otwartą. Oznacza to, że można różnorodnie dobierać półprodukty. To jest moja propozycja. Nie jest na pewno tania ale jest przepyszna. Może zostać również podana na walentynkowy stół.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231739
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4949
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36312
        
        
                Składniki
W garnku z grubym dnem gotujemy wieprzowinę, porcje rosołową, przyprawy, płatki bonito, cebulę, imbir, kombu* i generalnie wszystko z grupy „składniki”. Doprawiamy solą i pieprzem. Doprowadzamy do wrzenia a potem gotujemy na malutkim ogniu do czasu, aż wieprzowina będzie miękka, trwa to około 3 godzin. Zbieramy szumowiny jeśli są. Po ugotowaniu wyciągamy mięso i przecedzamy całość. Wlewamy go garnka i gotujemy, żeby było bardzo gorące (ale nie wrzące). *kombu lepiej jest namoczyć w miękkiej wodzie 12 godzin wcześniej (tak z duży kubek potrzebujemy), przykryć folią aluminiową i potem dodać tę wodę do prykającego rosołu. Będzie pachnieć trochę morzem. W tym czasie przygotowujemy sobie nasze dodatki, gotujemy jajka, myjemy i kroimy zieleninę i przyprawy, gotujemy makaron. Wieprzowinę gotowaną w rosole kroimy w plastry. Przekładamy do miseczek: wieprzowinę, jajka. Zalewam bardzo gorącym wywarem. Dodajemy zieleninę w jakiś ładny wzór można je ułożyć. Doprawiamy sosem sojowym albo podajemy w miseczce, żeby każdy sobie doprawił tak jak lubi.