Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki przygotowaniu tej zupy, w kuchni nic się nie zmarnuje. Inspirowana Toskanią sycąca propozycja dla amatorów kuchni włoskiej.
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 308
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Zdrowe, smaczne, syte i szybkie śniadanie bez którego nie zaczyna się dnia. J...
Odsłon: 231
Jeśli uwielbiasz placki ziemniaczane lub te zrobione z cukinii, koniecznie mu...
Odsłon: 308
tym razem grillowany był kurczak, udko było pyszne, zdecydowanie lepsze niż t...
Odsłon: 104
Przepis dnia
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 2175
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy warzywa przez ok. 3 minuty.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory pelati i poszatkowaną kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy ok. 20 minut do miękkości marchewki i ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i podgrzewamy ok. 5 minut.