Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzięki przygotowaniu tej zupy, w kuchni nic się nie zmarnuje. Inspirowana Toskanią sycąca propozycja dla amatorów kuchni włoskiej.
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1468
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1468
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7367
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2864
Składniki
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Marchewkę obieramy, myjemy i kroimy w półplasterki. Seler naciowy oczyszczamy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i smażymy warzywa przez ok. 3 minuty.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, pomidory pelati i poszatkowaną kapustę. Doprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia.
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w niewielką kostkę. Gotujemy ok. 20 minut do miękkości marchewki i ziemniaków. Pod koniec gotowania dodajemy fasolę i podgrzewamy ok. 5 minut.