Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sylwestrowa wersja rosołu, kiedy to trzeba się pokrzepić gorącym i sytym posiłkiem. Przepis wykonany przez mojego tatę czterdzieści lat temu, wtedy to była prawdziwa furora!
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 141
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5335
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2527
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6994
Polecam.
Odsłon: 141
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5335
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2527
Składniki
Najbardziej podoba mi się opis gotowania makaronu, no ale u mnie nie jadało się gotowego makaronu, wiec ta instrukcja była chyba konieczna.
Kurczaka pokrojonego na elementy gotowałam tak jak zwykły rosół z warzywami i z lubczykiem. Kura rosołowa raczej się nie nadaje, ponieważ mięso ma się rozpływać w ustach. W między czasie zrobiłam makaron: do wgłębienia w mące wybija się jaja, dodaje sól i kurkumę , wody, ile weźmie i wyrabia ciasto, wałkuje się je podsypując stolnicę, potem sieka, przesypując mąką. Gotowe. Oczywiście na koniec dodałam natkę pietruszki do rosołu. Sekretem Sylwestrowego rosołu jest dodanie posiekanego ugotowanego mięsa z kurczaka, przez co zupa rozgrzewa i syci.
Smacznego :)