Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sylwestrowa wersja rosołu, kiedy to trzeba się pokrzepić gorącym i sytym posiłkiem. Przepis wykonany przez mojego tatę czterdzieści lat temu, wtedy to była prawdziwa furora!
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2080
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5525
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5545
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3740
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2080
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5525
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5545
Składniki
Najbardziej podoba mi się opis gotowania makaronu, no ale u mnie nie jadało się gotowego makaronu, wiec ta instrukcja była chyba konieczna.
Kurczaka pokrojonego na elementy gotowałam tak jak zwykły rosół z warzywami i z lubczykiem. Kura rosołowa raczej się nie nadaje, ponieważ mięso ma się rozpływać w ustach. W między czasie zrobiłam makaron: do wgłębienia w mące wybija się jaja, dodaje sól i kurkumę , wody, ile weźmie i wyrabia ciasto, wałkuje się je podsypując stolnicę, potem sieka, przesypując mąką. Gotowe. Oczywiście na koniec dodałam natkę pietruszki do rosołu. Sekretem Sylwestrowego rosołu jest dodanie posiekanego ugotowanego mięsa z kurczaka, przez co zupa rozgrzewa i syci.
Smacznego :)