Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w niedzielę bywa ,na obiad rosół.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 164
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 267
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 164
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 267
Składniki
Porcję rosołową ,udko i żołądki umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli ,zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem ,dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą ,listkami laurowymi ,zielem angielskim ,lubczykiem ,tymiankiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso ,rosół przecedziłem przez sito ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz przyprawą Maggi. Podałem z makaronem nitki .marchewką i posiekaną natką pietruszki.