Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak to w niedzielę bywa ,na obiad rosół.
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 55
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 122
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
paszteciki z ciasta serowego - bez drożdży i proszku do pieczenia
Odsłon: 226
Bitka schabowa podana z kluskami śląskimi i buraczkami.
Odsłon: 899
Dzisiaj naleśniki przygotowane na świąteczne krokiety z kapustą i grzybami. P...
Odsłon: 55
Przygotowałam to danie z przepisu Wałek oto link do przepisu; https://smaker...
Odsłon: 122
Polecam. Mało pracochłonny i bardzo smaczny.
Odsłon: 648
Polecam.
Odsłon: 244
Składniki
Porcję rosołową ,udko i żołądki umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli ,zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem ,dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą ,listkami laurowymi ,zielem angielskim ,lubczykiem ,tymiankiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem przez 2 godziny na małym ogniu. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso ,rosół przecedziłem przez sito ,doprawiłem do smaku solą ,pieprzem oraz przyprawą Maggi. Podałem z makaronem nitki .marchewką i posiekaną natką pietruszki.