Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile ludzi, tyle przepisów na rosół Podobno najlepszy jest z mieszanych mięs (najczęściej wołowina i kurczak) wiec postanowiłam zrobić i szczerze- smak mi jakoś nie podchodzi. Stanowczo lepszy jest ten z kaczki lub taki jak w tym przepisie- z kurczaka i indyka. I koniecznie warzywa pieczone w piekarniku! Oddają więcej aromatu ️
Blaszka
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2429
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4593
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1709
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 527
Składniki
Mięso wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień. W tym czasie na blaszkę wykładamy wszystkie warzywa poza natką, skrapiamy oliwą i pieczemy 200 stopni 30 minut. możemy posypać cukrem aby warzywa oddały więcej słodyczy. Dzięki podpieczeniu rosół ma piękny kolor. Gdy warzywa się pieką zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa. Ja gotuje 2-3 godzinki na małym ogniu, na koniec daje trochę magii choć sam w sobie jest już naprawdę pyszny. I pieprz przy podaniu bo ma najwiecej aromatu! Smacznego ️