Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ile ludzi, tyle przepisów na rosół Podobno najlepszy jest z mieszanych mięs (najczęściej wołowina i kurczak) wiec postanowiłam zrobić i szczerze- smak mi jakoś nie podchodzi. Stanowczo lepszy jest ten z kaczki lub taki jak w tym przepisie- z kurczaka i indyka. I koniecznie warzywa pieczone w piekarniku! Oddają więcej aromatu ️
Blaszka
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12583
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 150
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z kopytkami, brokułami oraz polędw...
Odsłon: 12583
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 150
Smacznie i dietetycznie.
Odsłon: 37
Składniki
Mięso wkładamy do zimnej wody i doprowadzamy do wrzenia. Zmniejszamy ogień. W tym czasie na blaszkę wykładamy wszystkie warzywa poza natką, skrapiamy oliwą i pieczemy 200 stopni 30 minut. możemy posypać cukrem aby warzywa oddały więcej słodyczy. Dzięki podpieczeniu rosół ma piękny kolor. Gdy warzywa się pieką zdejmujemy szumowiny. Dodajemy warzywa. Ja gotuje 2-3 godzinki na małym ogniu, na koniec daje trochę magii choć sam w sobie jest już naprawdę pyszny. I pieprz przy podaniu bo ma najwiecej aromatu! Smacznego ️