Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny rosołek na niedzielny obiad.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 754
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1024
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2053
Składniki
Wykonanie kuleczek kukurydzianych: Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut. Wykonanie: Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane