Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny rosołek na niedzielny obiad.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10347
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10347
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5956
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5303
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12784
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4548
Składniki
Wykonanie kuleczek kukurydzianych: Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut. Wykonanie: Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane