Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny rosołek na niedzielny obiad.
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4744
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 238
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4571
Zapraszam na ciepły podwieczorek. Niespodziewany gość w dom, serniczki na stó...
Odsłon: 2670
Pierożki z surowym mięsem mielonym w środku, podane z dodatkiem gęstej, kwaśn...
Odsłon: 4744
Szybkie i smaczne placuszki bananowe z serkiem wiejskim, idealne na ciepłe śn...
Odsłon: 102231
Składniki
Wykonanie kuleczek kukurydzianych: Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut. Wykonanie: Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane