Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pożywny rosołek na niedzielny obiad.
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1035
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 942
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1035
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 942
Składniki
Wykonanie kuleczek kukurydzianych: Płatki pokruszyć, a masło utrzeć z startym serem. Dodać mąkę, śmietanę, przyprawy doi smaku i płatki. Dokładnie wymieszać i formować kuleczki, obtaczając w pokruszonych płatkach. Kulki ułożyć na blasze( nie posmarowanej) i zapiec w gorącym piekarniku 190- 200 stopni 8-10 minut. Wykonanie: Mięso pokroić w słupki, zalać rosołem i gotować 5 minut. Dodać pieczarki i gotować jeszcze przez 3 minuty. Rozłożyć na talerze dodać skórki z cytryny (wcześniej sparzone wrzątkiem) i kuleczki kukurydziane