Wielu uważa, że rosół gotowany na różnego rodzaju mięsach jest najlepszy
Rosół na mieszanych mięsach
Składniki
- szponder wołowy
- 4 skrzydełka kurczaka
- 2 udka kurczaka
- 200 g żołądków drobiowych
- 2 cebule
- 2 duże marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1 por ( biała część )
- kawałek kapusty włoskiej
- 1 kapelusz suszonego prawdziwka
- sól
- Pieprz
- 3 liście laurowe
- ziele angielskie
- świeży lubczyk
- natka pietruszki
- makaron nitki ( lub inny ulubiony )
Składniki
- szponder wołowy
- 4 skrzydełka kurczaka
- 2 udka kurczaka
- 200 g żołądków drobiowych
- 2 cebule
- 2 duże marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1 por ( biała część )
- kawałek kapusty włoskiej
- 1 kapelusz suszonego prawdziwka
- sól
- Pieprz
- 3 liście laurowe
- ziele angielskie
- świeży lubczyk
- natka pietruszki
- makaron nitki ( lub inny ulubiony )

Etapy przygotowania
Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.

Przepis w Waszym wykonaniu (3)


Komentarze do przepisu (1)
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 41

Bitki wołowe to klasyka kuchni polskiej, która zazwyczaj jest przygotowywana...
Odsłon: 2580

Chałwa to wyjątkowy smakołyk przez wiele osób uważany za ekskluzywny. Jej sma...
Odsłon: 156

Sos meksykański to popularny dodatek do wielu dań. Doskonale sprawdza się z p...
Odsłon: 1414

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 165
Ostatnio komentowane przepisy
Prosta w przygotowaniu pieczeń wieprzowa w połączeniu ze smażonymi ananasami....
Odsłon: 41

Bitki wołowe to klasyka kuchni polskiej, która zazwyczaj jest przygotowywana...
Odsłon: 2580

Chałwa to wyjątkowy smakołyk przez wiele osób uważany za ekskluzywny. Jej sma...
Odsłon: 156

Sos meksykański to popularny dodatek do wielu dań. Doskonale sprawdza się z p...
Odsłon: 1414

Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 165



Składniki
- szponder wołowy
- 4 skrzydełka kurczaka
- 2 udka kurczaka
- 200 g żołądków drobiowych
- 2 cebule
- 2 duże marchewki
- pietruszka
- mały seler
- 1 por ( biała część )
- kawałek kapusty włoskiej
- 1 kapelusz suszonego prawdziwka
- sól
- Pieprz
- 3 liście laurowe
- ziele angielskie
- świeży lubczyk
- natka pietruszki
- makaron nitki ( lub inny ulubiony )
Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.