Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu uważa, że rosół gotowany na różnego rodzaju mięsach jest najlepszy
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 204
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 33
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17435
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 204
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 33
Surówki z kapusty często okraszone są sporą ilością majonezu, co dodaje im pu...
Odsłon: 17435
Składniki
Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.