Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielu uważa, że rosół gotowany na różnego rodzaju mięsach jest najlepszy
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113041
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 417
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 758
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 571
Składniki
Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.