Do góry

Zupy Przepis na:

Rosół na mieszanych mięsach

Rosół na mieszanych mięsach

Autor:

Przepisów i artykułów: 955 Ocena: 17971

Dodano:

Odsłon: 314

Wielu uważa, że rosół gotowany na różnego rodzaju mięsach jest najlepszy

Składniki

  • szponder wołowy
  • 4 skrzydełka kurczaka
  • 2 udka kurczaka
  • 200 g żołądków drobiowych
  • 2 cebule
  • 2 duże marchewki
  • pietruszka
  • mały seler
  • 1 por ( biała część )
  • kawałek kapusty włoskiej
  • 1 kapelusz suszonego prawdziwka
  • sól
  • Pieprz
  • 3 liście laurowe
  • ziele angielskie
  • świeży lubczyk
  • natka pietruszki
  • makaron nitki ( lub inny ulubiony )
5-6 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Rosół na mieszanych mięsach

Przygotowanie

  1. Mięso umyłem ,przełożyłem do garnka i zlałem zimną wodą. Dodałem dwie łyżeczki soli, zagotowałem i zebrałem szumowiny. Warzywa obrałem, dodałem do zupy razem z opaloną na ogniu cebulą, listkami laurowymi, zielem angielskim ,lubczykiem i kilkoma ziarenkami czarnego pieprzu. Gotowałem na małym ogniu, aż mięso było miękkie. Po tym czasie wyjąłem z zupy warzywa i mięso, doprawiłem do smaku solą ,pieprzem.. Podałem z makaronem nitki, marchewką pokrojoną w talarki i posiekaną natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

konhambos 25 października Wprawdzie nigdy nie jem rosolu, ale gotuje go nieraz dla meza. Ten pomysl z róznymi rodzajami miesa bardzo mi sie podoba. Odpowiedzi: 1 ▼

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń