Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest to moja wariacja na temat rosołu wietnamskiego, często dodaję do niego kawałki gotowanego kurczaka lub wołowiny, tym razem są to klopsiki wieprzowe.
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1825
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8388
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 769
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253710
Polecam.
Odsłon: 1481
Składniki
Ugotować wywar z porcji rosołowej i włoszczyzny, około 1,5 litra płynu, doprawić solą do smaku. W trakcie gotowania wyjąć 1 lekko twardawą marchewkę (przyda nam się do podania). Ugotować w rosole klopsiki (mięso na klopsiki przyrządzić tak jak na tradycyjne kotlety mielone, tylko nie obtaczać w bułce czy mące. Ja gdy przygotowuję kotlety mielone, często zamrażam uformowane już klopsiki, więc gotując rosół wykorzystuję gotowe klopsiki). Wyjąć mięso, włoszczyznę i klopsiki z rosołu. Do wywaru dodajemy przyprawy; sos sojowy, paprykę, sos ostrygowy, sok wyciśnięty z limonki, imbir zmielony i świeży, pokrojony w plasterki, zagotowujemy, przecedzamy przez sito.
W międzyczasie gotujemy makaron ryżowy według przepisu na opakowaniu. Kapustę pekińską kroimy drobno, marchew i szczypior w słupki, układamy na talerzu razem z makaronem i klopsikami. Zalewamy bardzo gorącym wywarem. Smacznego.