Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bażant to tradycyjny przysmak kuchni staropolskiej ze względu na szlachetny smak. Bażanta jak każdą dziczyznę przed ostateczną obróbką należy poddać kruszeniu, aby w pełni wydobyć jego smak i aromat oraz by mięso było kruche po przygotowaniu i smaczne.
Indyk Magdy Gessler w niczym nie przypomina klasycznie przygotowywanego drobi...
Odsłon: 4472
Babcia Magdy Gessler była Rosjanką, więc kto jak nie polska restauratorka, na...
Odsłon: 36530
W jaki sposób przygotować piernik Magdy Gessler? Słynna restauratorka zwraca...
Odsłon: 2446
Składniki
Umytego bażanta przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Taki rosół można podawać czysty z domowym makaronem lub z francuskimi kluseczkami.
Przepisy Zupy
Zupy
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
Zupy
Zupa jarzynowa
Zupy
Najlepsza zupa na świecie
Zupy
Zupa minestrone
Rozgrzewająca zupa frankfurcka
To danie idealne na jesień czy zimę. Rozgrzewająca i bardzo sycąca zupa frank...
Odsłon: 477
Zupa jarzynowa
Zupa jarzynowa to zupa składająca się jak sama nazwa mówi z warzyw i jarzyn....
Odsłon: 159