Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bażant to tradycyjny przysmak kuchni staropolskiej ze względu na szlachetny smak. Bażanta jak każdą dziczyznę przed ostateczną obróbką należy poddać kruszeniu, aby w pełni wydobyć jego smak i aromat oraz by mięso było kruche po przygotowaniu i smaczne.
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 137
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 273
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1791
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 300
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 137
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 273
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1791
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 300
Składniki
Umytego bażanta przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Taki rosół można podawać czysty z domowym makaronem lub z francuskimi kluseczkami.