Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bażant to tradycyjny przysmak kuchni staropolskiej ze względu na szlachetny smak. Bażanta jak każdą dziczyznę przed ostateczną obróbką należy poddać kruszeniu, aby w pełni wydobyć jego smak i aromat oraz by mięso było kruche po przygotowaniu i smaczne.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 154
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1276
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 252
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 36
Składniki
Umytego bażanta przekładam do garnka. Dodaję warzywa i przyprawy oprócz soli. Zalewam zimną wodą tak aby pokryła mięso i warzywa. Gotuję pod przykryciem na wolnym ogniu, rosół powinien tylko mrugać. Trwa to około 3-4 godziny. Pod koniec gotowania dodaję zieleninę i solę do smaku.
Taki rosół można podawać czysty z domowym makaronem lub z francuskimi kluseczkami.