Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień Marcina więc u mnie gęsina ???? ale nie gęś pieczona lecz rosół na gęsi, jest przepyszny tym bardziej że ze swojej gąski bez chemii.
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 689
Bardzo smaczna, a zarazem rozgrzewająca i pożywna zupa na każdą okazję.
Odsłon: 405
Dziś obiadek nietypowy bo kapuśniak już gotowy. Jest marchewka i ziemniaki z...
Odsłon: 13302
Nie pytajcie dlaczego tak się nazywa, bo to w zasadzie jest mało istotne. Waż...
Odsłon: 527
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz resztę warzyw.
Cebulę podpalić na kuchni ( lub jeśli ktoś nie ma to opalić na gazowej, dodać do garnka i od zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej trzy godziny.
Gdy już jest miękkie mięso i rosół ma ładny kolor doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki,
dodać drobno pokrojony czosnek i nadal gotować na wolnym ogniu.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Rosół z gęsi wyszedł bardzo smaczny a dodatkowo swój makaron rewelacja.
Podałam jak już pisałam ze swojskim makaronem i szczyptą naturalnego pieprzu.