Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień Marcina więc u mnie gęsina ???? ale nie gęś pieczona lecz rosół na gęsi, jest przepyszny tym bardziej że ze swojej gąski bez chemii.
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 148
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 77
Przepis dnia
Świąteczne ciasto korzenne przygotowane bez dodatku jajek, mleka i białego cu...
Odsłon: 148
Polędwiczki wieprzowe z pieczarkowym sosem i chrupiącym boczkiem to prawdziwa...
Odsłon: 105
Propozycja na ryż na sypko do potraw chińskich i nie tylko. Tak przygotowany...
Odsłon: 77
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz resztę warzyw.
Cebulę podpalić na kuchni ( lub jeśli ktoś nie ma to opalić na gazowej, dodać do garnka i od zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej trzy godziny.
Gdy już jest miękkie mięso i rosół ma ładny kolor doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki,
dodać drobno pokrojony czosnek i nadal gotować na wolnym ogniu.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Rosół z gęsi wyszedł bardzo smaczny a dodatkowo swój makaron rewelacja.
Podałam jak już pisałam ze swojskim makaronem i szczyptą naturalnego pieprzu.