Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś dzień Marcina więc u mnie gęsina ???? ale nie gęś pieczona lecz rosół na gęsi, jest przepyszny tym bardziej że ze swojej gąski bez chemii.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8804
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8804
Składniki
Do garnka wlać 2,5 litra wody, dodać umyte mięso oraz resztę warzyw.
Cebulę podpalić na kuchni ( lub jeśli ktoś nie ma to opalić na gazowej, dodać do garnka i od zagotowania gotować na wolnym ogniu co najmniej trzy godziny.
Gdy już jest miękkie mięso i rosół ma ładny kolor doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki,
dodać drobno pokrojony czosnek i nadal gotować na wolnym ogniu.
Na sam koniec gotowania dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki. Rosół z gęsi wyszedł bardzo smaczny a dodatkowo swój makaron rewelacja.
Podałam jak już pisałam ze swojskim makaronem i szczyptą naturalnego pieprzu.